Marmaris'teki yangına müdahale devam ediyor: Mahsur kalan kaplumbağa ve domuz yavrusu kurtarıldı

Bölgede yangınla mücadeleyi takip eden İçişleri Bakanı Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, öğleden sonra çıkacak rüzgarın "riskli" olduğunu söyledi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda 21 Haziran'da başlayan yangın sürerken, gece boyunca alevlere karadan çok sayıda ekip ile müdahale edildi.

Yangının Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yakınlarına kadar gelmesi üzerine orman ve itfaiye ekipleri, alevlerin önüne geçmek için güvenlik koridoru açtı.

Alevlere, sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

"Öğleden itibaren hızlı rüzgar olacağı yönünde bilgilendirme var"

Bölgede yangınla mücadeleyi takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Öğleden itibaren hızlı rüzgar olacağı yönünde bilgilendirme olduğunu belirten Kişirçi, "Dün gece sabaha kadar bütün teşkilatlarımız yoğun çalışmayı karadan sürdürdü. Toplam 453 arazöz var. Toplam araç sayısı da 1148. 3 bin 800 civarında personel görevli. Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda. Son sözü söylebilmek için bugünü izlemek durumundayız. 61 helikopter, 13 uçak hizmet veriyor. Katar'dan 3 helikopter, Azerbaycan'dan 1 uçak geldi. İnşallah güzel habere de yaklaşırız diye ümit ediyoruz. Çünkü rüzgarın ne yapacağı ile ilgili kesin bir şey söylemek mümkün değil'' dedi.

Bakan Soylu da, en büyük riskin öğleden sonra çıkacak rüzgarın olduğunu belirtti. Soylu ''Bir bölge var, havadan ve karadan etrafı çevriliyor'' diye konuştu.

Orman konusundaki cezaların artırılması gerektiğini söyleyen Bakan Soylu şöyle devam etti:

İdam konusu çok tartışılıyor idamın da kendine ait caydırıcılık süreci söz konusu. Çok sıcak gelmiyor ama bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir.

Marmaris'teki yangında mahsur kalan kaplumbağa ve domuz yavrusunu ormancılar kurtardı

Marmaris orman yangınında alevlere savaşan yangın söndürme ekipleri aynı zamanda yangından etkilenen yaban hayatına da yardımcı oluyor.

Orman işçileri Değirmenyanı Mahallesi'nde devam eden yangında ayakları yanan bir domuz yavrusunu kurtararak müdahale etti. Ekipler hayvanın ayaklarına ve bacaklarına yanık kremi sürdü. Domuz yavrusu daha sonra tedavi için veterinere gönderildi.

Yangın alanında mahsur kalan bir kaplumbağayı da kurtaran ekipler hayvana su içirdikten sonra tekrar güvenli bir alanda doğal yaşamına saldı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU