Bakan Soylu, 10 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon başlatıldığını açıkladı

Operasyonla ilgili konuşan Soylu, "En tepe yöneticiler dahil olmak üzere baronlar ve baroniçeler, hepsi sabah operasyonuyla başarılı bir şekilde gözaltına alınmışlardır" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır merkezli 10 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik "Kökünü Kurutma Operasyonu"nu başlatıldığını açıkladı.

Bakan Soylu, İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 8 ay önce başlatılan çalışma sonucu Kökünü Kurutma Operasyonu gerçekleştirildiğini bildirdi.

Hava destekli 4 bin 200 polis ve jandarmanın yer aldığı operasyonda 292 hedefin söz konusu olduğunu kaydeden Soylu, şu ana kadar 213 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Operasyonda çok sayıda uyuşturucu, silah ve terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının ele geçirildiğini söyleyen Soylu, "Operasyonun önemi şuradadır, Diyarbakır'da hem baronlar hem baroniçeler hem narko terör hem sokak satıcıları bütün hepsi 21 Eylül'de başlayan narko alan projemizin akabinde tek tek tespit edilmişlerdir" ifadelerini kullandı.

"292 hedefin kalanları da gözaltını alınacaklardır"

Operasyonda 292 hedefin söz konusu olduğunu ifade eden Soylu, başından itibaren şüphelilerin tek tek takip edildiğini, tüm dinlemelerin, delillerin çok net bir şekilde elde edildiğini, hukuki deliller de elde edildikten sonra operasyona dönüştürüldüğüne işaret etti. Soylu şu ana kadar esrar, metamfetamin, kokain, uyuşturucu hap, tabanca ve kalaşnikof gibi birçok malzeme ele geçirildiğini aktardı.

"Ele geçen malzemeden daha ziyade esas itibariyle Diyarbakır'ımızı uyuşturucu açısından zehirlemeye çalışan, en tepe yöneticiler dahil olmak üzere baronlar ve baroniçeler, hepsi sabah operasyonuyla başarılı bir şekilde gözaltını alınmışlardır. 292 hedefin kalanları da gözaltını alınacaklardır" diyen Soylu, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU