İnce: Bu muhalefetin ne RTÜK'ten ne HSK'dan şikayet etme hakkı yok

İnce, "Sayın Kılıçdaroğlu, madem RTÜK'ten o kadar şikayetçisin, danışmanlarını niye RTÜK üyesi yaptın? Reddetseydin bu düzeni" dedi

Fotoğraf: AA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir dizi ziyarette bulunmak için geldiği Eskişehir'deki bir davet salonunda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin, RTÜK'e yönelik eleştirileriyle ilgili konuşan İnce, "Sayın Kılıçdaroğlu, madem RTÜK'ten o kadar şikayetçisin, danışmanlarını niye RTÜK üyesi yaptın? Reddetseydin bu düzeni. Kendi danışmanlarını 'yüksek maaş alıyorlar' diye RTÜK üyesi yapıyorsun. İki kişi orada partin adına üye. Hem RTÜK'ü eleştireceksin hem RTÜK'e üye vereceksin. Yargıdan şikayet etmeye hakkınız var mı sizin ya? Bu muhalefete sesleniyorum. 13 HSK üyesi var. Ya siz bir üyelik almak için 7 üyeye oy verdiniz. Bu düzenin ortağısınız. Ne diye şimdi HSK'dan şikayet ediyorsunuz? Hemşehrini HSK üyesi yapmak için, bir üyelik kapmak için bir elma şekerine razı olmuşsun. Kandırmışlar seni elma şekeriyle. Bir üye için 7 üyeye oy vermişsin. Şimdi konuşuyorsunuz. Ne RTÜK'ten, ne HSK'dan bu muhalefetin şikayet etme hakkı yoktur" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yoksul ailelerin çocuklarını gündemde tutmak istiyoruz"

Türkiye'nin çocuk yoksulluğu konusunda endişe verici bir durumda olduğunu iddia eden İnce, "Biz, Memleket Partisi olarak yoksul ailelerin çocuklarını gündemde tutmak istiyoruz. Onlara yardımcı olmak, sorunlarını çözmek istiyoruz. Daha çok sağlık sorunu yaşıyor, yoksul ailelerin çocukları. Gelişim problemi yaşıyorlar. Sosyal dışlanmışlık yaşıyorlar. Bireysel gelişimleri hemen hemen hiç yok. Eğitimde başarısız oluyorlar" diye konuştu.

İnce, bir gazetecinin "Anket yaptırdınız mı?" sorusunu, "Yaptırdık. Barajı da geçiyoruz. Merak etme. Baraj sorunumuz yok. O konuyla ilgili sıkıntımız yok. Memleket Partisi olarak yüzde 7'yi geçiyoruz" diye yanıtladı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU