Elon Musk atları algılayamayan Teslaları savundu

"Araba orada bir şey olduğunu biliyor, sadece henüz at olduklarını bilmiyor ama bilecek"

Teksas'taki bir Tesla sahibi, Elon Musk'a elektrikli araçların bir arabaya servis noktasındaki atları hiç tanıyıp tanımayacağını sordu (Twitter/CBiggs90)

Tesla'nın sofistike kameraları, sensörleri ve radarı, elektrikli araçların kar yağışının yoğunluğundan yaklaşan acil durum araçlarına kadar yoldaki her türlü tehlikeyi algılamasını sağlıyor.

Fakat bu hafta Teksas'taki bir Tesla sürücüsü, aracın güçlü yapay zeka sistemlerinin iş 4 ayaklı türün yarattığı tehlikelere gelince bir kör noktası olduğunu fark etti.

Emekli mühendis C. Biggs, Twitter'da, bir arabaya servis noktasında at sırtında Stetson şapka takmış üç adamın arkasında beklerken aracından bir video paylaştı. Videoda Tesla dokunmatik ekranının hayvanları tanımakta zorlandığı görülüyor.

Biggs "Tesla yazılımının Whataburger'daki arabaya servis noktasındaki atları daha iyi tanımasını sağlayabilir miyiz? Burası Teksas, bilirsin" diye yazdı ve espri yaptığını göstermek için "jk" eklerken, Elon Musk da dahil birkaç hesabı etiketledi.

Yaklaşık 12 saat sonra Musk tweet'e şu yanıtı verdi:

Araba orada bir şey olduğunu biliyor, sadece henüz at olduklarını bilmiyor ama bilecek. Köpekler, kediler ve diğer birçok hayvan da algılanacak.

 


Twitter'daki kullanıcılarla sık sık etkileşim kuran Musk, geçen hafta sosyal medya şirketi için 44 milyar dolarlık bir devralma teklifi yapmıştı.

Yapay zekada (YZ) öncü olan Tesla'nın CEO'su, otomatik şerit değiştirme ve yarı otonom navigasyon gibi sürüş görevlerini yerine getirmek için elektrikli arabanın araç içi kameralarını kullanan gelişmiş sürücü destek sistemi özelliklerinin tasarımını yönetmişti.

Musk, insansı robot Optimus'un tasarımına da girişti ve bu ay, bu işin bir gün toplam değeri neredeyse trilyon dolara ulaşan otomobil şirketinden daha değerli olacağı öngörüsünde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milyarderin beyin-bilgisayar arayüzü Neuralink, omurilik yaralanmalarından obeziteye kadar her türlü rahatsızlığı çözmek için beyinlere çipler yerleştirerek bir gün "insan-YZ ortak yaşamına" olanak sağlamayı planlıyor.

Ancak Musk, yapay zeka ve robotların sonuçları hakkında uyarılar da yapmıştı.

2017'de Musk, "[YZ'yi güvenli hale getirmede] yüzde 5 ila 10'luk bir başarı şansı" olduğunu ve teknoloji üzerinde çalışan şirketlerin istemeden tehlikeli bir şey inşa etmediklerinden emin olmak için yavaşlaması gerektiğini söylemişti.

Üç yıl sonra Musk, 2025'ten önce insanların yapay zeka tarafından ele geçirilme riski olduğunu belirtmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU