"Rus esirleri hadım edeceğiz" diyen Ukraynalı doktor tepkiler üzerine geri adım attı

Savaş sırasında gönüllü sağlık hizmeti veren bir ekibin başındaki Gennadiy Druzenko, "Rus askerleri insan değil, hamamböceği" demişti

Ukrayna şimdiye kadar en az 14 bin 700 Rus askerinin öldürüldüğünü öne sürüyor (AFP)

26 gündür Rusya'yla savaşan Ukrayna'da gönüllü sağlık hizmeti veren bir ekibin başındaki Gennadi Druzenko, yaralı Rus askerlerini hadım etme talimatı verdiğini söyledi.

Dr. Druzenko daha sonra bir açıklama yaparak kimseyi hadım etmediklerini ve etmeyeceklerini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pirogov Birinci Gönüllü Mobil Hastane (Pirogov First Volunteer Mobile Hospital) adlı ekibin kurucusu ve lideri olan Druzenko, Ukraine 24 kanalına dün konuştu.

"Benim ne kadar büyük bir hümanist olduğumu bilirsiniz. Eskiden 'Yaralanmış bir düşman artık bir düşman değil, hastadır' derdim" diyen Druzenko, şu ifadeleri kullandı:

Rus esirleri kısırlaştırma emri verdim. Çünkü onlar insan değil, hamamböceği. Bizim doktorlarımız hastaları kurtarmak için çabalar ancak Ruslar burada ölecek.

Druzenko'nun açıklaması sosyal medyada infial yarattı. Pek çok kez paylaşılan konuşmanın videosuna çok sayıda yorum yapıldı.

Dr. Druzenko daha sonra Facebook'tan yayımladığı mesajda, ekibinin kimseyi hadım etmeyeceğini söyledi:

Duygularıma yenik düştüm. Üzgünüm. Biz hayat kurtarıyoruz. Nokta.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e doğrudan rapor veren ve büyük soruşturmaları ele alan Federal Soruşturma Bürosu'nun başkanı Aleksandr Bastrykin, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Druzenko'nun tutumunun tıp etiğine aykırı olduğunu savunan Bastrykin, uluslararası tutuklama emri çıkarmayı istediklerini belirtti.

 

Independent Türkçe, RT, Sputnik International, Sol Haber, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU