Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elinde silahla dolaşan bir gençlik AK Parti gençliği olamaz

Erdoğan, "Ukrayna - Rusya krizi bize şu gerçeği biz kez daha göstermiştir. Dijital dünyada da kendi altyapınıza sahip değilseniz yani yerli ve milli ayaklar üstünde durmuyorsanız felaketin eşiğindesiniz demektir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Forum Metaverse" etkinliğine katılarak açıklamalarda bulundu.

"Dünya dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme doğru dolu dizgin gidiyor" diyen Erdoğan, "Bizlere de düşen kendi insanlarımızı, bu kaçınılmaz geleceğe en doğru, güvenli, güçlü, donanımlı şekilde hazırlamaktır. Böyle bir toplantı yapıyor olmamızın sebebi de işte budur" ifadelerini kullandı.

"Dijital hukuk düzeni kurulmalı"

"Bugün dijital dünyanın ne kadar kötü bir görünüme sahip olduğunu en iyi işin içindekiler biliyor" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Sadece kartel haline gelen sosyal medya platformlarının hukuki ve ahlaki sınır tanımayan durumları bile kendi yolumuzu çizmemiz gerektiğinin en basit kanıtıdır.  Madem artık giderek büyüyen dijital ekonomi gerçeği var, öyleyse ülkelerin tamamının uzlaşma ile kabul edip arkasında duracağı dijital hukuk düzeni kurulmadan bu sorunun çözülmesi mümkün değildir. 

AK Parti sadece hastane, okul binası, yol, köprü, baraj inşa etmekle kalmamıştır, yaptığımız yatırımlarla bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasını biz sağladık. Artık uzaydaki yerini daha güçlü şekilde almak çin kendi uydusunu yapan Türkiye var. Meclis'te kurduğumuz Dijital Mecralar Komisyonu ile hazırladığımız eylem planı ile bu srüeci tüm yönleriyle takip ediyoruz. Yazılımtan pazarlamaya geniş bir yelpazede dijital medyada doğup büyüyen şirketlerin sayısı giderek artıyor. Küresek tröstlere bakılarak yapılan Türkiye'nin teknolojide öne çıkma şansının olmadığı iddiası en başta bu ülkenin gençlerine hakarettir. Bizim sömürü düzenine dayalı kaynaklarımız olmayabilir. Her şeyden önce zengin bir medeniyet birikimimiz var. Her türlü krizin üstesinden gelebilme kabiliyetini defalarca ispatlamış bir insan gücüne sahibiz.  Uluslararası alanda öne geçmemizi destekleyecek her atılımın yanında yer alıyoruz. Kendi kulvarlarını açmak için yola çıkan gençlerimize omuz veriyoruz. 

"Ukrayna'daki savaş bize şunu gösterdi ki, kendi ayaklarınız üzerinde duramıyorsanız felaketin eşiğindesinizdir"

Türkiye'nin potansiyelinin  kendi "silikon vadisini" oluşturabilecek düzeyde olduğunu belirten Erdoğan, "Son Ukrayna - Rusya krizi bize şu gerçeği biz kez daha göstermiştir. Dijital dünyada da kendi altyapınıza sahip değilseniz yani yerli ve milli ayaklar üstünde durmuyorsanız felaketin eşiğindesiniz demektir. SİHA'nızı, Akıncı'larınızı yapamıyorsanız her an köle olma riski ile karşı karşıyasınız demektir" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Gençlerin gönüllerinin başka toplumlara bağlı olan bir milletin akıbetinin hayır olması mümkün değildir. Elinde silah olan bir gençlik AK Parti gençliği olamaz. Biz TEKNOFEST gençliği dedik, şimdi ise Metaverse ile birkaç adım öne çıkan bir gençlik diyoruz. Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum. Toplantımızın sloganı 'Gelecek, onu tasarlayana aittir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU