Hıncal Uluç: Ah Ahmet Hakan ah!..

"Milletin, devletçe koyduğu yasakları hiçe saymasını övdü resmen"

Fotoğraflar: AA

Sabah yazarı Hıncal Uluç, Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan’ın maske kullanımı konusunda kaleme aldığı satırları eleştirdi.

Uluç, bugünkü köşesinde Ahmet Hakan’ın bir yazısında yer alan şu ifadeleri paylaştı:

Millet, kendince bir denge bulmuştu. İsteyen takıyor, istemeyen de takmıyordu. Gevşemişti olay. Millet yönünü bulmuştu. Üstelik "Şu maske zorunluluğu bir kalksa" diye bir beklentiden de söz edilemezdi. Buna rağmen... Çok önemli karar diye sunuldu maske kararı. Böylece sanki yeterince bölünmemişiz gibi...

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluç, eleştirisini de şöyle dile getirdi:

Bu satırları Ahmet Hakan yazdı geçen hafta.. Ve milletin, devletçe koyduğu yasakları hiçe saymasını övdü resmen. Millet polislerin, hatta karakolların önünden pervasız ve tabii maskesiz geçerken, yasağı koyan devlet onları resmen izliyordu. Yasaklar sadece uygar vatandaşları zora sokuyordu o kadar. Bin defa yazdım..

"1- Polisin önünde suç işlenmesine izin vermeyin. İzin veren polisi cezalandırın."

"2- Uygulatamayacağınız yasağı koymayın ki, devlet küçük düşmesin. İnsanlar 'Bu ülkede herkes istediğini yapar' demesin, anarşi doğmasın."

Devlet koyduğu mesafe, maske, temizlik yasağını uygulatabildi mi?. Hayır. Maske yasağının kalkması bundandır Ahmet.. Sebep Kovid değil, devletin yasakları uygulatmada aciz kalması ve bu aczi mesela Nişantaşı, mesela Bağdat Caddesi, mesela sahil yolunda herkesin, ama herkesin görmesi.. Hem de oralarda polisten geçilmezken..

Bu ülkede atanmış valiler valiliklerini, seçilmiş belediye başkanları başkanlıklarını bilmedikleri sürece, yasaklar sadece "uyanık"ların hayatını kolaylaştırır. Uygar vatandaşı cezalandırır. O zaman kalkmasında fayda var. "Devlete saygı"yı kurtarır, uygulatılamayan yasakların kalk-ma-sı!.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU