Üniversite öğrencileri seks hayatlarının olmamasını pandemiye bağlıyor

Bir araştırmacı "Pandemiyle geçen bir yılın ardından kişilerin daha az sayıda partnerleri olduğunu bildirdiğini tespit ettik" dedi

(Unsplash)

Yeni bir araştırmada, öğrencilerin pandemiyi onları seks hayatından mahrum bırakmakla suçladığı öne sürüldü.

Henüz yayımlanmamış Kovid'de Cinsel Tutum ve Yaşam Tarzları Ulusal Anket çalışmasına göre 10'lu yaşlarının sonundaki ve 20'lerindeki kişiler, koronavirüsün onları cinsel ilişkiden mahrum bırakmasından şikayetçi.

Glasgow Üniversitesi'nden anketin baş araştırmacısı Profesör Kirstin Mitchell, The Sunday Times'a şunları söyledi:

Pandemiyle geçen bir yılın ardından kişilerin daha az partnerleri olduğunu, daha az yeni partner edindiğini ve daha az sıklıkta seks yaptığını bildirdiğini tespit ettik. Bu durum özellikle gençler için geçerliydi.

Mitchell genelde gençlerin seks yapmaya ilk kez üniversitede başladığını söyleyerek devam etti.

"Her sene o yıl seks yapmaya başlayacak bir grup genç vardır" dedi.

Orta yaşlarınızdayken her sene bir diğerine çok benziyor olabilir. Fakat gençken her yıl beraberinde gelişim açısından önemli deneyimler getirir.

Yani cinsel gelişim ve yeni cinsel deneyimler kazanmaya ilişkin o dönemin bir kayıp sene olduğu bir grup genç var ve bunun uzun vadede nasıl bir etkisi olacağını hiç bilmiyoruz.

Çalışma, pandeminin kişilerin seks hayatını nasıl etkilediğini inceleyen bir dizi araştırma projesini takiben geliyor.

Ekimde yayımlanan bir çalışma seks hayatları söz konusu olduğunda Kovid-19 korkusunun aslında çiftlere iyi gelmiş olabileceğini ortaya koymuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lizbon Üniversitesi ve Indiana'daki Kinsey Enstitüsü'ndeki psikologlar tarafından yürütülen ve The Journal of Sex Research adlı bilimsel dergide yayımlanan araştırma, kesitsel bir çalışmada romantik bir ilişkisi olan 303 yetişkini incelemişti.

Çalışma, hayat tarzındaki farklı değişimlerin olumlu cinsel istekle ilişkilendirildiğini "ama bunun sadece Kovid-19 enfeksiyonu korkusu (düşüğe kıyasla) yüksek katılımcılar için geçerli" olduğunu tespit etmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU