"Barınamıyoruz" eylemi için Ankara’ya giden öğrenciler gözaltına alındı

Darp edilerek gözaltına alınan öğrencilerden birisinin kolunun kırıldığı ifade edildi. Eylemi takip eden gazeteciler de gözaltında

Yetersiz yurt imkanları ve ev kiralarındaki yüksek artışları protesto eden üniversite öğrencilerinin başlattığı “Barınamıyoruz Hareketi”nden öğrenciler seslerini duyurabilmek için geldikleri Ankara’ya girmek isterken gözaltına alındı.

Farklı illerden bir grup öğrenci, bugün Ankara’da eylem düzenlemek istedi. Otobüslerle yola çıkan öğrenciler, şehrin girişinde polis tarafından durduruldu. Öğrencilere Ankara’ya giremeyecekleri söylendi. Öğrenciler buna karşı çıkarak yolun açılmasını istedi. Polis, yaşanan tartışmanın ardından öğrencilere sert bir şekilde müdahale etti.

“Barınamıyoruz Hareketi”nin sosyal medya hesabından gözaltılara ilişkin bir mesaj paylaşıldı.

Onlarca gözaltı

Gazeteci Nebiye Arı’nın çektiği videonun da paylaşıldığı mesajda 30’a yakın öğrencinin darp edilerek gözaltına alındığı belirtildi ve “Yüzlerimize, boyunlarımıza tekmeyle vurdular, bir arkadaşımızın kolu kırıldı” denildi. Hareket, daha sonra gözaltıların 90'ı aştığını belirtti.

Gazeteciler de gözaltında

Gazeteci Arı da gözaltına alınanlar arasında olduğunu duyurdu:


Artı Gerçek muhabirleri Yağmur Kaya ve Hilal Işık'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Yüksel Caddesi'ne de müdahale

Ankara girişindeki müdahalenin ardında bir grup öğrenci, şehrin merkezindeki Yüksel Caddesi'nde buluştu. Burada basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler de şehrin girişindeki arkadaşları gibi sert müdahaleye maruz kaldı ve gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama

Ankara Emniyet Müdürlüğü, mühdaleler hakkında bir açıklama yaptı. Öğrencileri “marjinal grup” olarak niteleyen emniyetin açıklaması şöyle:

FGaAej-XwAEPZc6.jpg
Kaynak: Twitter, Ankara Emniyet Müdürlüğü.


Ankara Valiliği izin vermemişti

 Ankara Valiliği, 10 Aralık’ta eylemin “uygun” görülmediğini açıklamıştı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

Çeşitli basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerde, '12 Aralık 2021 Pazar Günü Bütün Gençler Ankara'ya/Barınamıyoruz Hareketi 12 Aralıkta Ankara'ya Gidiyor' çağrısıyla protesto eylemi düzenlemek amacıyla Ankara'ya gelinerek düzenlenecek etkinler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 17 nci ve 22 nci maddeleri gereğince, İlimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk görevinin ifası bakımlarından uygun görülmemiştir. İlan olunur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU