Ankara Altındağ'da öldürülen Emirhan Yalçın'ın katili hakkında müebbet hapis istendi

Şahıs hakkında müebbet ile 22 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı

Emirhan Yalçın / Fotoğraf: AA

Ankara'nın Altındağ ilçesinde 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ı öldüren, Ali Yasin Güler'i yaralayan yabancı uyruklu Yahya Al Abdo hakkında istenen ceza belli oldu.

Abdo hakkında müebbet ile 22 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 10 Ağustos'ta Altındağ ilçesi Battalgazi Mahallesi'nde bulunan bir parkta çıkan kavgada yabancı uyruklu Yahya Al Abdo, Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler'i bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan Yalçın, hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emirhan Yalçın cinayetinden müebbet hapsi istenen şüpheli Abdo'nun ayrıca Ali Yasin Güler'e yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 9 yıldan 15 yıla, zincirleme şekilde tehdit suçundan 8 aydan 3 yıl 6 aya, hakaret suçundan ise 4 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Olay sırasında Abdo ile birlikte hareket ettiği belirtilen 18 yaşından küçük şüpheli A.M.A. hakkındaki soruşturma ise devam ediyor.

Olayın geçmişi

Ankara'nın Altındağ ilçesi Battalgazi Mahallesi'nde bulunan bir parkta 10 Ağustos'ta iki grup arasında çıkan kavgada Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler bıçakla yaralanmış, hastaneye kaldırılan Yalçın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Kavgaya ilişkin gözaltına alınan yabancı uyruklu Abdo ile A.M.A, "kasten adam öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

Bu olay sonrası Altındağ'da yabancı uyrukluların ev ve iş yerlerine yönelik saldırılar gerçekleşmiş, emniyet güçleri ise olaylara müdahale etmişti.

Olaylarla ilgili 99 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU