Kadrajdakiler: Küçük filmlerin büyük oyuncusu; Josh O'Connor

Mehmet Erduğan, Independent Türkçe için 'Yıldız Sineması'nda bu hafta Josh O'Conno ve filmografisini yazdı

Kolaj: Independent Türkçe

Josh O'Connor'ın The Durrells adlı yapımdaki performansı komedi açısından doyurucu, God's Own Country adlı filmdeki performansı ise kışkırtıcı derken bir anda karşımıza The Crown ile çıktı ve çıtasını göklere doğru fırlattı.

Bu dizideki performansı sonrasında herkes şu konuda hemfikirdi; hayat verdiği Prens Charles rolünü kim oynarsa oynasın bu etkiyi asla yaratamazdı.

Josh O'Connor'ın diğer işlerine göz attığımda da durum onun açısından çok farklı değil; hep yükselen bir grafik ve çok başarılı bir oyunculuk, daha iyi yerlerde olacağı da kesin.

Mütevazı karakteri ve başarılı oyunculuğu sayesinde farklı yapımlarda birbirine çok zıt rollerde oynayarak rüştünü ispat eden ve genç yaşında şimdiden ödüllere doyan, hayal edebileceği her şeyi gerçekleştirdiğini bundan sonra karşısına çıkacak her fırsatın onun için sadece bonus olacağını söyleyen Josh O'Connor'ı kısa bir süre önce gerçekleşen 73. Emmy Ödülleri töreninde kazandığı En İyi Erkek Oyuncu Ödülü vesilesiyle bu hafta sizin için kadraja almak istedim.


Küçük filmlerin büyük oyuncusu; Josh O'Connor
 

 

İngiliz oyuncu Josh O'Connor 20 Mayıs 1990 tarinde Southampton, Hampshire'da doğdu.

Beş yaşına kadar önce Newbury'de yaşayan oyuncu daha sonra tepelerle çevrili, her zaman sevimli ve tatlı bir kasaba olarak bahsettiği Cheltenham'da büyüdü.

Josh burada yeşil alanlar, ağaçlar ve cumartesi futbol kulübü dışında da her şeyi çok heyecan verici buluyordu ve dünyanın ötesindeymişçesine yaşam sürdüğü o çocukluğunu çok seviyordu.

Josh yaratıcı yönleri güçlü bir aileye sahip olsa da içlerinde oyuncu olan yoktu; babası İngilizce öğretmeni, annesi ise ebeydi.

Büyükannesi seramikçi, büyükbabası bir heykeltıraş, teyzesi ise bir zamanlar The Guardian için yazan, şimdi ise bir kurgu yazarı olan biri.

İki erkek kardeşe sahip olan Josh'un kardeşlerinden biri sanatçı diğeri ise ekolojik bir ekonomist, bir çiftçi.

Bu açıdan sol görüşlü bir aileye sahip olduğunu söyleyen Josh O'Connor ailesiyle de her zaman gurur duyan biri.
 


Birçok insan için, tam zamanlı bir oyuncu olarak çalışma fikri, milyonlarca endüstri bağlantısı olmayan hiç kimse için ulaşılamaz, hatta imkânsız denebilecek bir boş hayaldir.

Ancak Josh O'Connor asla böyle düşünmedi; çok küçük yaşlardan itibaren onun için sadece iki kariyer seçeneği vardı; ya futbolcu olmak ya da oyuncu olmak, ama o oyuncu olmayı tercih etti.
 


Oyunculukla erken yaşlarda tanıştı ve ilk deneyimini yedi yaşında sahneye çıktığı Oz Büyücüsü ile elde etti; bu okul yapımında korkuluk olarak oynadı, ardından Bugsy Malone'da küçük bir rol daha üstlendi.

Ortaokula geldiğinde artık tomurcuklanmaya başlayan Josh, genç yaşında çeşitli yapımlarda yer almaya başladı.

Ancak ne yazık ki, Cheltenham'da öğrenimine devam ettiği St Edward's School drama ve sanattan çok akademisyenlerle ilgileniyordu, bu da disleksi olan Josh O'Connor'ı o zamanlar oldukça zorluyordu, hafta sonları ise yerel bir sanat merkezi olan Axiom'da çok zaman geçiriyordu.
 


Başlarda ciddi konular işleyen derslerden kaçmak için dramaya yöneldiğini söyleyen Josh için durum, okula tiyatro hakkında inanılmaz bir bilgi birikimine sahip bir drama öğretmeni geldiğinde değişti.

Bu yeni öğretmenin organize ettiği okul gezilerinde Samuel Beckett gibi ustaların muhteşem oyunlarını izlemeye başladıkça başlarda onun için eğlenceden ibaret olan dünya onu iyice büyülemeye başladı.

Daha önceleri derslerde zorunlu olarak okuduğu Shakespeare eserlerini o sıralar çileden çıkartıcı bulsa da kendini tiyatronun büyüsüne kaptırmaya başlayan Josh bunları hayalinde canlandırmaya takıntılı hale geldi.
 


Diğer çocuklar Harry Potter kitaplarını okurken, O'Connor Shakespeare'in dünyasına dalmıştı ve neler olduğunu artık gözünde canlandırabiliyordu.

Daha sonra yüksek rekabet olmasına rağmen girmeyi başardığı Bristol Old Vic Tiyatro Okulu'nda eğitim aldı, ancak buradaki öğrenimi onun için tipik bir üniversite deneyimi değildi; çünkü burası haftada beş gün, bazen altı gün, sabah yediden akşam yediye kadar onu sürekli meşgul etti, inanılmaz bir aktör grubuyla inanılmaz bir üç yıl geçirdi.

Ve tüm bu yoğun çalışmaları ve çabaları nihayetinde bir sonuç verdi, tiyatro okulunun üçüncü yılında, Hackney'deki bir barda çalışırken bir menajerle anlaştı ve 2011 yılında buradan mezun olduktan sonra da Londra'ya taşındı.
 


Josh evden ilk kez uzaktaydı, bu yüzden artık gözleri fal taşı gibi açıktı.

Ve tüm bu süre içinde, yol boyunca küçük bağımsız filmlerde rol almaya başladı, ki bağımsız filmlerde yer almak onun için başlı başına bir keşifti.

Cheltenham'da sadece ana akım filmleri oynatan bir Odeon olduğu için sınırlı bir sinema yelpazesinden haberdar olan O'Connor bu küçük projeleri yapmaya başladıktan sonra bu işi çok sevdi ve film yapma sürecine ciddi bir şekilde kafayı taktı.

İşte o zaman haftada dört ya da beş film izlemek için bilinçli bir çaba sarf etmeye başladı, sessiz filmlerden Fransız yeni dalga sinemasını izlemeye geçiş yaptı.
 


Filmlere eleştirel bir bakış açısıyla bakmaya başladıktan sonra, bir filmi seyirci olarak izlemek ile eleştirel bir bakış açısıyla izlemek arasındaki farkı anladı ve ikisinin birleşiminin dünyadaki en iyi şey olduğunu düşünmeye başladı.

Josh O'Connor artık ne yapabileceğini bildiğini ve kendine inandığını söylüyor, lezzet olarak olgunlaştığını hissediyor.

Kendini, bir senaryoyu okuduğunda hoşuna giderse ya da ona uygun olmadığını görürse bir yönetmene doğru kişi olup olmadığını söyleyebilecek yetkinlikte görüyor ki bu konuda her zaman karşısındaki kişilere dürüst olacağını belirtiyor.
 


Josh O'Connor'ın en sevdiği filmler arasında Kızgın Boğa (Raging Bull, 1980), 400 Darbe (Les quatre cents coups, 1959), Kan Dökülecek (There Will Be Blood, 2007), Aşk Her Yerde (Love Actually, 2003) ve Muhteşem Güzellik (La grande bellezza, 2013) gibi yapımlar yer alıyor.


Filmografisi

Oyunculuğu güvenilmez bir meslek olarak görse de oyuncu olmaktan hiç korkmayan ama bu yola çıktığında başrol oyuncusu olacağını da hiç düşünmeyen Josh O'Connor üstlendiği her rolü ve yaptığı her şeyi heyecanlı bulan oyunculardan.

Ama şimdi aşağıda sizin için listelediğim filmografisine geri dönüp baktığınızda, bu yavaş ilerleyen ama nihayetinde onu ödüllerle buluşturan başrollere götüren bu yolculuğun onun için harika bir antrenman olduğunu görmeniz mümkün.

 

Eskatriloji: Ölüler Kitabı

Yönetmen: Damian Morter / Oyuncular: Josh O'Connor, Stuart Wolfenden, Nick Jackson Stuart, Wolfenden Sarah, Jane Honeywell, Damian Morter, Sam Cullingworth, ve diğer Zombiler / Süre: 103 dakika
 

 

2012 yılına ait The Eschatrilogy: Book of the Dead adlı bu film; zombi türünde geçen üç hikâyeden oluşan bir antolojidir.

Bir medeniyetin sonu gibi görünen bir zamanda hayatta kalmayı başarmış bir yabancı bir sığınakta baygın bir şekilde yatan bir adamın ayaklarının dibinde üç farklı kahramanın yer aldığı üç farklı hikâye anlatan bir kitap bulur.

İnsanların sıra dışı seçimlerle karşı karşıya kaldığı ve nihayetinde zekice birbirine bağlanan bu hikayelerde geceleri şeytani bir figür ortaya çıkar ve beraberinde insanları canavara dönüştüren bir virüs getirir.

Karanlığın durdurulamaz gücü toplumu parçalamaya devam ederken insan türünün günleri sayılıdır.

İnanılmaz derecede düşük bütçesine rağmen estetik açıdan etkileyici bu filmin olay örgüsü çeşitli ve ilginç karakterlerin etrafında şekillenirken, olaylar karanlık, gizemli ve şeytani bir karakter tarafından yönetilen zombilerle dolu kıyamet sonrası bir dünyada geçer.

Zombi filmi koleksiyonerleri için dikkate değer bu yapımda Josh O'Connor, ortalıkta dolaşıp tehlike saçan zombilerden birine hayat vermiştir.

 

Muhteşem Yedili

Yönetmen: Jeremy Wooding / Oyuncular: Josh O'Connor, Robert Vaughn, Sean Pertwee, Joseph Millson, Keith Allen, Phillip Rhys, Tanya Franks, Paul Barber, Jay Simpson, Nina Young, Irvine Welsh, Ryan Hawley, Jenna Harrison, Danny Midwinter, Joe Egan, Neet Mohan, Kelly Wenham, Alexandra Afryea, Kriss Dosanjh, Gary Lineker, Kevin Howarth, Gary Mavers, Tom Cotcher, Jody Halse, Sudha Bhuchar, Robert Fucilla, Natasha Powell, Mike Ray, Mike Sengelow, Phil Deguara, Jethro Dykes, Samantha Lyden, Johnny Lynch, Mickey Ambrose, Kelvin Wise, Steve Giles, Benjamin Coakley, Susana Rodrigues, Amanda Smith, Daran Somers, James Black, Ambur Khan, Tilly Cheeseman, Tony Lee, Kudzi Synos, Chris J Bailey, Peter O'Donoghue, Jabez Cheeseman, Annameka Andrade, Stuart Bailey, Greg Bennett, Kishore Bhatt, Paul Blackwell, Hannah Blamires, Pardeep Chera, Rochelle De-Terville, Teddy Deegan, Susan Fordham, Mark Fox, Michael Gartlan, Neil Grant, Valeria Guarini, Lee Hardy, Chris Martin Hill, Jeremy Hurst, Tyrone Jeffers, Kris Johnson, Mike Linnane, Shaun Lucas, Elise Quevedo, Nathan Rowland, Neil Alexander Smith, Can Somer, Daniel Tee, Gerald Tomkinson, Vic Waghorn, John Warman, Martin Webbe, Chris Wilson / Süre: 91 dakika
 

 

1954 Japon yapımı samuray filminin yeniden çevrimi olan, 2013 yılına ait The Magnificent Eleven adlı bu İngiliz yapımı futbol temalı film; kovboyların yerel bir amatör futbol takımı olarak mücadele ettiği, Kızılderililerin yakınlardaki bir Hint restoranını işlettiği ve haydutların, basitçe ‘Amerikan Bob' olarak bilinen bir manyak tarafından yönetilen bir grup tehditkâr çeteye dönüştüğü bir klasik westernin modern uyarlaması olarak dikkat çekiyor.
 


Sponsorluğa ihtiyaç duyan amatör bir futbol takımı ile çok kar getiren bir işleri olmamasına rağmen onlara sponsor olmak isteyen Hintli bir ailenin haydutlarla mücadelesini anlatan, pek çok tanıdık yüzün yer aldığı bu mütevazı komedide Josh O'Connor, Andy adında bir karaktere hayat vermiştir.
 


Oyuncunun bu filme dair anekdotlarında bahsedildiği üzere; Josh O'Connor çekimler sırasında bir mola vermek için yola çıktığında kendini bir anda bir yağmurun altında bulmuş ki yağmura yakalandığında havanın açık ve güneşli olduğu düşünülünce bu durumu tuhaf bulmuş ve elbette çok garipsemiş.
 


Ama sonradan öğrendiğinde aslında o sırada çekimleri yapılan Line of Duty adlı televizyon şovunun bir bölümü çekiliyormuş o da yanlışlıkla onların setine girmiş.

 

Wipers Gazetesi

Yönetmen: Andy De Emmony / Oyuncular: Josh O'Connor, Ben Chaplin, Patrick FitzSymons, Julian Rhind-Tutt, Steve Oram, Jarrod Cooke, Colin Ash, Hugh Skinner, Ben Daniels, Michael Palin, Richard Doubleday, Paul Kennedy, Emma Little Lawless, Emilia Fox, Faolan Morgan, Jonny Everett, Matthew McMillan, Chus Prieto, Kris Tait, Bennett Warden / Süre: 92 dakika
 

 

2013 yılına ait The Wipers Times adlı bu film; Birinci Dünya Savaşı sırasında yayınlanan hicivli bir gazetenin dikkat çekici gerçek hikayesine dayanıyor ve bu dokunaklı komedi, baskı altındaki o günlerin sıkıntıları karşısında insan ruhunun olağanüstü direncini gözler önüne seriyor.

Yüzbaşı Fred Roberts, 1916 yılında, Birinci Dünya Savaşı sırasında tüm askerler gibi kendi cephelerinde savaştığı sırada Belçika harabelerinde bir matbaa keşfeder ve burada bir matbaa makinesi bulur.
 


Sonrasında çavuşla birlikte savaş esnasında bir gazete basmayı düşünürler ve bunu da başarırlar.

Böylelikle Roberts, eski matbaacı Çavuş Harris ve arkadaşı Pearson'ın da yardımıyla savaş esnasında cephenin ön saflarında savaşan askerlere güçlü bir motivasyon veren Wipers Gazetesi'ni kurar.

Savaş sırasında zorluklarla karşılaşsan askerler böylece cephede, tam anlamıyla düşman ateşi altında gazetecilik hayatına başlamış olurlar.
 


Hem otorite hem de gaz saldırılarına meydan okuyan Wipers birçok kişinin karşı çıkmasına rağmen yirmi üç sayı yayınlanır, bu gazetenin kullandığı dil de oldukça sert bir dildir.

Yıllar içinde yaşadıkları olaylar ile beraber karakterlerin 1960'lara kadar uzanan hayatları ile savaştan kurtulan askerlerin gazetecilik hikayesini ele alan bu filmde Josh O'Connor, Dodd adındaki bir askere hayat vermiştir.

 

Saklambaç

Yönetmen: Joanna Coates / Oyuncular: Josh O'Connor, Hannah Arterton, Rea Mole, Daniel Metz, Joe Banks / Süre: 82 dakika
 

 

2014 yılına ait Hide and Seek adlı bu, pastoral yalnızlık ve tefekkür sahneleriyle dolu şık film; kırsala taşınmayı, doğada yaşamayı, her şeyi paylaşmayı, tamamen eşit ve özgür olmayı seçen dört genç yetişkinin hikayesini anlatıyor.
 


Hayattan ne istediğinden emin olmayan genç bir kadın olan Leah, gözlerden uzak izole bir kulübeyi miras alır.

Ardından kendisi haricinde üç genci; bir kadın ve iki erkek -farklı kombinasyonlarla kadın/erkek, kadın/kadın ve erkek/erkek- her gece evlilik yatağı dedikleri şeyi paylaşmak koşuluyla bu izole yere davet eder.
 


Böylelikle birbirinden kırılgan dört genç, alışılmadık bir ütopya başlatmak için Londra'dan kaçar ve ilerleyen süreçte kendilerine, onları bunaltacak bir fantezi dünyası yaratırlar.

Haftalarca süren mahrem bir inzivadan sonra iki erkek ve iki kız, hayatı sonsuz bir melankolik çocukluk deneyimine indirgemek istercesine, birbirlerini eğlendirmenin ve haftaları geçirmenin masum yollarını bulurlar.
 


Günler ve geceler ilerledikçe, gerçeklik ile fantezi arasındaki çizgiler bulanıklaşır ve sonunda, deneylerinin devam etmesi için birbirlerine güvenmeyi öğrenmeleri gerekir.

Sosyal geleneklere ve kendi hoşgörülerine meydan okumak için adım attıkları bu yeni dünyada dörtlünün radikal ruhuna uyum sağlayamayan bir yabancının gelişiyle hepsinin dayanıklılığı ve tahammül sınırları test edilir; bir ölçüde hepsi özgürlüğe ulaşır, ancak deneyin sonucu açık uçludur.
 


Mahremiyet sınırları, sosyal uyumsuzluk ve özgürlük etrafında inşa edilen, aşk ve seks üzerine kışkırtıcı bir modern hikâye sunan ve oyuncu kadrosunun cesur performansları ile dikkat çeken bu filmde Josh O'Connor, Max adında bir karaktere hayat vermiştir.

 

Taşkınlar Kulübü

Yönetmen: Lone Scherfig / Oyuncular: Josh O'Connor, Thomas Arnold, Harry Lloyd, Amber Anderson, Max Irons, Sam Claflin, Andrew Woodall, Anastasia Hille, Vincent Franklin, Holliday Grainger, Sam Reid, Patrick Barlow, Jack Farthing, Mary Roscoe    , Joey Batey, Douglas Booth, Freddie Fox, Miles Jupp, Vera Chok, Olly Alexander, Rachel Redford, Matthew Beard, Ben Schnetzer, Tony Way, Daniel Kendrick, Samuel West, Amanda Fairbank-Hynes, Tom Hollander, Jessica Brown Findlay, Teresa Churcher, Aki Omoshaybi, Gordon Brown, Michael Jibson, Justin Edwards, Joseph Kloska, Sarah Crowden, Natalie Dormer, Liam McKenna, Ashley McGuire, Shola Adewusi, Harry Attwell, James Laurenson, Geraldine Somerville, Julian Wadham, Xavier Atkins, Antonia Anderson, Jill Buchanan, Glenn Bunn, Robert F. Byrne, Bern Collaço, Renee Daly, Ginny Dee, Ondra Dorian, Amanda Edwards, Abi Gilchrist, Tom Hamblin, Timothy Hamilton, Juliet Hartley, Matt Lott, Oliver Maltman, Barrie Martin, Stuart Matthews, Matthew David McCarthy, Ross McKinnon, Tom Mison, John Neville, Adam Nowell, Hugh O'Brien, Scott Plumridge, Edward Randolph, Deborah Rosan, Steve Saunders, Scott Stevenson, Dan Twine, Julie Vollono, John Warman, James Wiles / Süre: 107 dakika
 

 

Laura Wade'in tiyatro oyunundan sinemaya uyarlanan, 2014 yılına ait The Riot Club adlı bu filmde; Oxford Üniversitesi'nde düzenlenen bir partiye çok fazla katılmak isteyen Miles aslında kötü bir karar verdiğinin farkında değildir ve başına gelecekleri hiç tahmin edemez, çünkü bu parti zenginlerin düzenlediği bir partidir ve alkol almak ve her türlü çılgınlığı yapmak serbesttir.
 


Alistair ve Miles birlikte Oxford Üniversitesi'ndeki ilk senelerine başlayan iki gençtir.

İkisi karakter anlamında birbirlerinden bir hayli farklılardır; Miles daha mütevazı bir yapıya sahipken Alistair idolü olan amcasını takip eden burnu havada, ukala biridir.

İkisinin ortak yanıysa Riot Club adındaki seçkinler kulübüne üye olmalarıdır.

Uzun yıllardır faaliyet gösteren bu zenginler kulübünün geleneksel akşam yemeği etkinliğinin yapılacağı akşam, kendilerini beklemedikleri olayların içinde bulan bu gençlerin hikayesini anlatan filmde Josh O'Connor, kulüp üyelerinden Ed adındaki bir öğrenciye hayat vermiştir.
 


O'Connor aslında tüm ana bölümler için seçmelere katılmıştı, ancak sadece biri son dakikada ayrıldığı için tesadüfen bu rolü kapmıştı.

Bu rol Josh O'Connor için çok büyük bir roldü ve çok önemliydi. Aralarında Douglas Booth, Sam Claflin, Max Irons, Matt Beard'ın da bulunduğu oyuncu kadrosunda Josh haricinde hemen hemen herkes birbirini tanıyordu, ama bu oyuncuların hepsi Josh O'Connor'ı kanatlarının altına çoktan almıştı.

 

Kasabanın Esrarı

Yönetmen: Jeppe Rønde / Oyuncular: Josh O'Connor, Hannah Murray, Adrian Rawlins, Patricia Potter, Nia Roberts, Steven Waddington, Scott Arthur, Aled Llyr Thomas, Elinor Crawley, Jamie Burch, Mark Charles Williams, Adam Byard, Natasha Denby, Leona Vaughan, Liam Dascombe, Josh Dinneen, Rachel Isaac, Phil Howe, Martin Troakes, Jane Davies, Rob Page, Judith Lewis, Ceri Mears, Kristian Phillips, Donna Griffiths, Madeline Adams, Simon Blood DeVay, Alistair Donegan, Gio Fonseca, Dion Lloyd / Süre: 95 dakika
 

 

Bridgend County'de 2007 Aralık ve 2012 Ocak ayları arasında resmi olarak bildirilmiş 79 intihar vakası yaşanmıştı.

Çoğunluğunu ergenlerin oluşturduğu vakalarda hiçbir kurbanın intihar notu bırakmaması ise dikkat çekmişti.
 


Tribeca Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetimi ve En İyi Kurgu dallarında ödül alan, 2015 yılına ait Bridgend adlı bu film; konusunu bu gerçek olaylardan alan bir hikâyeyi kadrajına alıyor.
 


Sara ve babası Dave, ergen intiharlarıyla gündeme gelen Wales bölgesindeki Bridgend kasabasına taşınır, ama sanki kasaba, gençlerin intiharlarıyla lanetlenmiştir.

Kömür madenciliği ile geçinen bu küçük kasabada gizemli olayların peşine düşen yeni polis memuru Dave, birçok gencin ölümüyle sonuçlanan esrarengiz intihar vakalarının önüne geçerek bu intiharlar zincirini sonlandırmaya çabalarken işler daha da gerilimli hale gelir.
 


Bu arada Sara da kasabadan bir genç olan Jamie ile bir ilişki içindedir.

Çocuklar ve ebeveynler arasındaki ilişkinin karanlık taraflarına doğru bir yolculuğa çıkan, karanlığa terk edilmiş savunmasız gençlerin ve onların aileleriyle olan ilişkilerinin bu sarsıcı hikayesinde Josh O'Connor, kasabanın tekinsiz delikanlılarından olan Jamie'ye hayat vermiştir.
 


Filmin Danimarka'da yapılan gala gösterimine katılan Lars von Trier filmden sonra filmin baş rolünü üstlenen Josh O'Connor'ı kolundan tutarak ona; filmin kalbine ve ruhuna dokunduğunu ama aynı zamanda tamamen ahlaksız bir film olduğunu söylediğinde Josh O'Connor bu iltifatı hem çok güzel hem de ürkütücü bulmuş.

 

Sindirella

Yönetmen: Kenneth Branagh / Oyuncular: Josh O'Connor, Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Helena Bonham Carter, Nonso Anozie, Stellan Skarsgård, Sophie McShera, Holliday Grainger, Derek Jacobi, Ben Chaplin, Hayley Atwell, Rob Brydon, Jana Pérez, Alex Macqueen, Tom Edden, Gareth Mason, Paul Hunter, Eloise Webb, Joshua McGuire, Matthew Steer, Mimi Ndiweni, Laura Elsworthy, Ella Smith, Ann Davies, Gerard Horan, Katie West, Daniel Tuite, Anjana Vasan, Stuart Neal, Tomiwa Edun, Richard McCabe, Joseph Kloska, Andy Apollo, Craig Mather, Jonny Owen-Last, Nari Blair-Mangat, Michael Jenn, Andrew Fitch, Jane Fowler, Greg Lockett, Simon Adkins, Bhanu Alley, Elina Alminas, Jason Barnett, Francesca Bennett, Sophie-Anna Brough, James Butcher, Laurie Paul Calvert, Arielle Campbell, Jennifer Castle, Jon-Scott Clark, Janet Dawe, Marco De Marlo, Robert J. Fraser, Edward Lewis French, Melissa Galloway, Sean Francis George, Monique Geraghty, Rebecca Giacopazzi, Riley Halden, John W.G. Harley, Yasmin Harrison, Ant Henson, Rajesh Kalhan, Bentley Kalu, Sayed Kassem, Victoria Ann Kenway, Ross Learoyd, Alex Marek, Barrie Martin, João Costa Menezes, Brenda Newhouse, Gino Picciano, Brandon Lee Sears, Zizi Strallen, Tom Swacha, Georgie-May Tearle, Dolapo Umar, Lee William-Davis, Charlotte Worwood, Elliott Wright / Süre: 105 dakika
 

 

1697 yılında ilk kez Charles Perrault tarafından kaleme alınan Sinderella'nın hikayesini 2015 yılında bir kere daha sinemaya taşıyan Cinderella adlı bu film; annesinin acılı ölümünün ardından tüccar olan babası ikinci kez evlenen genç Ella'nın hayatını konu alıyor.

Çok sevdiği babasına destek olmak isteyen Ella, üvey annesi Lady Tremaine ve kızları Anastasia ile Drisella'ya evlerinde kucak açar.

Fakat Ella'nın babası ani ve beklenmedik bir biçimde hayatını kaybedince kendini kıskanç ve gaddar bir ailenin ocağına düşmüş bulur.
 


Sonunda üstü başı kül içinde olan bir hizmetçiye dönüşen ve adı da bu haline uygun olarak Külkedisi olarak değişen Ella artık geleceğiyle ilgili konularda umudunu yitirmeye başlar.

Fakat onu istismar edenlere ve kendisine yaşatılan gaddarlığa rağmen Ella, annesinin son sözlerini hayata geçirerek "cesur ve nazik olmaya" kararlıdır.

Ne umutsuzluğa boyun eğen ne de ona kötü davrananları hor gören Ella günlerden bir gün ormanda cesur bir yabancıyla karşılaşır, onun prens olduğundan habersizdir.

Onu sarayda çalışan sıradan biri sanan Ella sonunda kendine benzeyen birini bulduğunu düşünür.

Baloya katılmaları için saraydan bütün genç kızlara açık bir davetiye gelince hayatı değişmek üzere olan Ella'nın çekici prense yeniden rastlamaya dair umutları böylelikle tekrar yeşerir.

Ancak üvey annesi onun baloya gitmesini yasaklar ve elbisesini yırtar.

Ama sonu iyi biten her peri masalında olduğu gibi Ella'ya da biri yardım eder ve bir bal kabağı ile birkaç faresi olan nazik, dilenci kadın Cinderella'nın hayatını sonsuza dek değiştirir.

Klasik bir hikâyenin bu modern uyarlamasında Josh O'Connor, Balo Salonu Saray Muhafızı olarak kamera karşısına geçmiştir.

 

Son Efsane

Yönetmen: Stephen Frears / Oyuncular: Josh O'Connor, Ben Foster, Chris O'Dowd, Guillaume Canet, Jesse Plemons, Lee Pace, Denis Ménochet, Edward Hogg, Dustin Hoffman, Elaine Cassidy, Laura Donnelly, Peter Wight, Nathan Wiley, Chris Larkin, Mark Little, Michael G. Wilson, Sid Phoenix, Sam Hoare, James Harkness, Saskia Reeves, Chloe Hayward, Adam LeFevre, Brent Langdon, J.D. Evermore, Nicolas Robin, Julien Vialon, Chiké Okonkwo, Daniel Stewart, Yves Aubert, Paul Kelleher, Philippe Smolikowski, Lucien Guignard, John Schwab, David Bertrand, Christy Meyer, Sebastian Gonzalez, Simon Paisley Day, Geoffrey Freshwater, Joseph Cairns, Susan Snyder, Kari Kleiv, Nikos Poursanidis, Maria Teresa Creasey, Shellia Kennedy, Rosa Bursztein, Alex Dobrenko, Lesa Thurman, Denton Blane Everett, Todd Terry, Greg Dorchak, Ian Knauer, Gary Weekes, Maud Kleszcz Luszczynski, Andreas Klier, Thomas Dekker, Liam Holohan, Yanto Barker, Colton Jarisch, Joan Horrach, Hugh Wilson, Dirk Bellemakers, Kristian House, Servais Knaven, Kevin Hulsmans, Chambéry Cyclisme Formation, Emilio Aniba, Lasco Atkins, Francesca Bennett, Hannah Blamires, Alexander Bracq, Ancuta Breaban, Luke Cloud, Pamela Betsy Cooper, Chris Cowlin, Leigh Dent, Nick Donald, Holly Field, Marco Flammer, Claire Greasley, Bryan Greenberg, Chris Groundsell, Timothy Harmon, Michael Haydon, Kornelia Horvath, Dolly Jagdeo, Richard C. Jones, Jorge Leon Martinez, Wesley Lloyd, Ian Mann, Barrie Martin, Martyn Mayger, Eddy Merckx, Sandeep Mohan, Jay Moses, Dina Nielsen, Hugh O'Brien, Tim Packham, Christina Pennant, Antonio Piras, Zac Rashid, Sève Ribaud, David G. Robinson, Jeff Runnels, James Thomas Scott, Sam Shoubber, Neil Alexander Smith, Jon Snow, TyLean Tuijl, Chris Wilson, Oprah Winfrey, Andrew Zographos / Süre: 99 dakika
 

 

David Walsh'un kitabından sinemaya uyarlanan, 2015 yılına ait The Program adlı bu film; üst üste yedi kez kazandığı Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğuyla dünyaca ünlü bir efsaneye dönüşen ve yıllar sonra doping kullandığını itiraf eden Lance Armstrong'un skandallarla dolu gerçek öyküsünü anlatıyor.
 


İrlandalı bir spor muhabiri, Armstrong'un Tour de France başarısının sebebinin performans arttırıcı maddeler olduğuna inanmakta ve onun başarılarının arkasındaki bu yalanı ortaya çıkarmak için araştırma yapmaktadır.
 


Kanseri yendikten sonra kazandığı tarihi başarılar ile kahramana dönüşen, son yılların en popüler figürlerinden biri olan Armstrong'un şöhret basamaklarındaki yükselişini ve düşüşünü anlatan filmde Josh O'Connor, Rich adında bir karaktere hayat vermiştir.

 

Florence

Yönetmen: Stephen Frears / Oyuncular: Josh O'Connor, Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson, Nina Arianda, Stanley Townsend, Allan Corduner, Christian McKay, David Haig, John Sessions, Brid Brennan, John Kavanagh, Pat Starr, Maggie Steed, Thelma Barlow, Liza Ross, Paola Dionisotti, Rhoda Lewis, Aida Garifullina, David Mills, David Menkin, Sid Phoenix, Tunji Kasim, Carl Davis, Lloyd Hutchinson, Richard Kilgour, Jonathan Plowright, Brian Fisher, Stefan Bednarczyk, Nathan Osgood, Caolan Byrne, John Guerrasio, Ewan Stewart, Greg Lockett, Cameron Cuffe, Georgina Morton, James Sobol Kelly, Dar Dash, Grant Gillespie, Nat Luurtsema, Philip Rosch, Elliot Levey, Danny Mahoney, Simon Markson, Mark Arnold, Adele Smyth-Kennedy, Jenny Hawkins, Hallam Rice-Edwards, Victory Maburutse, Rosy Benjamin, Oliver King, James Wallace, Charles Streeter, Andrew Sloane, Madeleine Knight, Stephanie Lane, Claire Ashton, Pamela Ashton, Marc Benanti, Oliver Bentley-Jones, Paul Bergquist, Tim Berry, Richard Bevan, Lee Bolton, Marie Borg, Dilyana Bouklieva, Ben Bradley, Martin Bratanov, Patrick Carney Junior, Eveline Chapman, Mark S. Chapman, Darren Charman, Pamela Betsy Cooper, Marc Cowpland, Clare Crowther, Nick Davison, Stephanie Eccles, Flor Ferraco, Rebecca Fiddes, Christos Floros, Florence Foster Jenkins, Neve Gachev, Caroline Garnell, Philip Gascoyne, David Goodson, Billy Griffin Jr., Richard Gumm, Chris Hembury, Tony Honickberg, David Howkins, Alan Hughes, Joy Isa, Alex Jaep Justified, Stella Kay, Phelim Kelly, Graeme Thomas King, Stefan Kopiecki, Jorge Leon Martinez, Wesley Lloyd, Marian Lorencik, Love Luciano, Luis Martins, Carlos Martín, Martyn Mayger, Pete Meads, Shaun Newnham, Christina Pennant, Anita Potter, Janette Sharpe, Collum Smith, Daran Somers, Nicolas Stone, Ryan Storey, Alex Temple-Marsh, Steven F Thompson, Billy Totham, Mark Walsh, Zac Whitehead, Paul Wingrove, Yvan Zahui / Süre: 111 dakika
 

 

2016 yılına ait Florence adlı bu film; 1868-1944 yılları arasında yaşamış olan Florence Foster Jenkins'in gerçek hikayesini anlatıyor.

New Yorklu, varlıklı ve çok zengin bir kadın olan Florence Foster Jenkins, bir müzik salonu sahibi, müziğe tutkuyla bağlı biridir.
 


Babasından kalan mirasın da verdiği güvenle opera şarkıcısı olmaya kalkışır, ancak onun korkunç bir sesi vardır ve nota bilgisi yoktur, fakat Florence bunu pek de dert etmemektedir.
 


Yine de eşi St. Clair Bayfield ve piyanist Cosmé McMoon ona ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırdır.

Bu filmde Josh O'Connor, Donaghy adlı bir karaktere hayat vermiştir.

 

Tanrının Unuttuğu Yer

Yönetmen: Francis Lee / Oyuncular: Josh O'Connor, Gemma Jones, Harry Lister Smith, Ian Hart, Alec Secareanu, Melanie Kilburn, Liam Thomas, Patsy Ferran, Moey Hassan, Naveed Choudhry, Sarah White, John McCrea, Alexander Suvandjiev, Stefan Dermendjiev / Süre: 104 dakika
 

 

Sundance'da yarışmaya alınan tek İngiliz filmi olan, 2017 yılına ait God's Own Country adlı bu filmde; Yorkshire yerlisi huysuz babası ve asık suratlı büyükannesiyle birlikte yaşayan Johnny, koyun çiftliği sahibidir.
 


Sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar, ailesinin başarısız çiftliğini sürdürmek için mücadele eden, çamurda yürüyen ve çiftlik hayvanlarıyla ilgilenen Johnny geceleri de yerel bir barda körkütük sarhoş olana kadar içmekte ve çoğunlukla daha yatağına ulaşmadan sızıp kalmaktadır.
 


Diğer insanlarla olan tek etkileşimi, tekerlekli sandalyeye mahkûm babasıyla tartışmaları ve büyükannesiyle kısa ve pratik alışverişlerdir; cinsel hayatı ise hiç tanımadığı erkeklerle banyolarda ve karavanlarda ayaküstü sevişmelerden ibarettir.

Bu, etrafındaki her şeye yansıyan bir Sisifos döngüsüdür hatta genellikle pastoral olarak gösterilen Yorkshire kırsalı bile gri ve sisli görüntüsüyle onun iç dünyasının bir dışavurumu gibidir.
 


Hayatından usanmış, günlerini çiftlikle ilgilenmekle ve içki içip başka erkeklerle birlikte olmakla geçiren Johnny'nin hayatı, koyunların yavrulama dönemi gelince çiftlikte işe alınan Romanyalı göçmen Gheorghe ile birlikte değişir.

Zaman geçtikçe bu iki adam arasında önleyemedikleri duygusal bir yakınlaşma başlar.
 


Filmin başrollerinden birini üstlenen Josh O'Connor bu filmde Johnny Saxby adlı karaktere hayat vermiştir.

Josh O'Connor bir çiftlikte büyümedi, ancak bu filmin çekimleri sırasında çiftlik becerilerini kazandı; rolün tam anlamıyla içine girebilmek için çekimler arasında çiftçilik ticaretiyle ilgili birkaç püf noktası öğrendi, hatta çekimler arasında 150'den fazla kuzunun doğumuna yardım etti.
 


Bu filmdeki metot oyunculuğu çalışmaları ve set koşullarının olanakları nedeniyle oldukça yorulan ve çekimlerin dördüncü haftasında rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Josh O'Connor, bu film sürecinde de oldukça kilo verdi.
 


Ama nihayetinde filmdeki üstün performansı uluslararası pek çok film festivalinde aday gösterildi, aday olduğu kategorilerin çoğunda ödül almayı başardı.

 

Sadece Sen

Yönetmen: Harry Wootliff / Oyuncular: Josh O'Connor, Laia Costa, Natalie Arle-Toyne, Isabelle Barth, Tam Dean Burn, Daniel Campbell, Joe Cassidy, Gregor Firth, Robbie Hutton, Robin Laing, Orion Lee, Stuart Martin, James McElvar, Lisa McGrillis, Sarkis Ninos, Kevin O'Loughlin, Bobby Rainsbury, Kirsty Strain, Anita Vettesse, Peter Wight, Nicola Williamson / Süre: 119 dakika
 

 

2018 yılına ait Only You adlı bu filmde; birbirlerini tanımayan Elena ve Jake, yeni yıl arifesinde aynı taksiyi kullanmak zorunda kalır.

Bir tesadüf sonucu tanışan ikili, taksiyi paylaştıktan sonra ayrı yollara gitmek yerine birlikte yol almaya çalışır.
 


Çok geçmeden Elena ve Jale arasında büyük bir aşk başlar.

Güzel bir ilişkileri olan çiftin hayatında her şey yolundadır ancak Elena ve Jake, aile kurmanın planlarını yaparken hayatın onlar için bambaşka planları vardır.
 


Josh O'Connor bu filmde Jake karakterine hayat vermiştir.

 

Umut Vadisi

Yönetmen: William Nicholson / Oyuncular: Josh O'Connor, Annette Bening, Bill Nighy, Aiysha Hart, Ryan McKen, Joe Citro, Sally Rogers, Nicholas Burns, Steven Pacey, Derren Litten, Rose Keegan, Finn Bennett, Nicholas Blane, Dawn Batty, Anne Bryson, Jennifer Catford, Jonathan Cheetham, Ninette Finch, Jason Lines, Joel MacCormack, Susan Tune, Naomi Tuzolana, Dannielle Woodward / Süre: 100 dakika
 

 

1999 yapımı The Retreat from Moscow oyunundan uyarlanan, 2019 yılına ait Hope Gap adlı bu samimi, yoğun ve sevgi dolu filmde; Grace ve Edward otuz üç yıldır evli bir çifttir.
 


Oğulları Jamie yaşadıkları kasabada onları ziyarete gelir ve ertesi gün Edward, uzun zaman önce aldığı bir karar doğrultusunda oğluna annesini terk etmek istediğini açıklar.
 


Artık Grace ile aynı çatı altında yaşamak istemediğini söyleyen Edward, böylelikle evi terk eder.

Bunun üzerine duygusal bir boşluğa düşen Grace, bu süreçte kendisini yeniden keşfetmeye başlar; bu küçük sahil kasabasında yerinden edilmiş hisseden Grace, nihayetinde ayağa kalkar ve yeni, güçlü bir ses keşfeder.
 


Sonrasında bu üç kişinin yaşadığı şok, öfke ve çeşitli çözülmeleri de beraberinde getirir, ancak hiçbir şeyin kolay bir cevabı ya da telafisi için basit bir yolu yoktur.
 


Adını Nighy'nin karakterini büyüleyen ve kendi evliliğini yok etmek için bariz bir metafor görevi gören bir konu olan, Napolyon'un Rus şehrini işgal etmesini ve kötü bir şekilde geri çekilmesinden ilham alan bu filmde Josh O'Connor filmde, çiftin oğulları Jamie'ye hayat vermiştir.

 

Emma.

Yönetmen: Autumn de Wilde / Oyuncular: Josh O'Connor, Anya Taylor-Joy, Angus Imrie, Letty Thomas, Gemma Whelan, Bill Nighy, Aidan White, Edward Davis, Chris White, Rupert Graves, Miranda Hart, Myra McFadyen, Esther Coles, Suzy Bloom, Suzanne Toase, Nicholas Burns, Johnny Flynn, Connor Dalton, Lucy Briers, Mia Goth, Anna Francolini, Connor Swindells, Christopher Godwin, Vanessa M. Owen, Isis Hainsworth, Hannah Stokely, Charlotte Weston, Max Toovey, Cecelia Jacob, Cody Gipson, Tabitha Coop, Juno Coop, Chloe Pirrie, Oliver Chris, Rose Shalloo, Amber Anderson, Callum Turner, Tanya Reynolds, Janine Craig, Cris Penfold, Nike van Schie, Leigh Daniels, Alastair Postlethwaite, Shaun Walters, Zachary Trevitt, Philippe Barnes, Alexis Bennett, Giles Lewin, Edmund George Taylor, Joe Zeitlin, Jill Buchanan, Libby Hill, Robert Jarvis, Isabella Kennard-Barden, Adrian Mozzi / Süre: 124 dakika
 

 

Jane Austen'ın kendi benliğini yeniden keşfetme ve kendi dengini bulma konularını merkeze alan muhteşem komedisinden sinemaya uyarlanan 2019 yılına ait Emma. adlı bu filmde; güzel, zeki ve zengin Emma Woodhouse küçük kasabasında adeta huzursuz bir kraliçe arıdır.

Kendini beğenmiş bir çöpçatan olan Emma'nın hayatta en sevdiği şey ise başkalarının aşk hayatlarına burnunu sokmaktır.
 


Yakın arkadaşı Bay Knightley'nin tüm uyarılarını görmezden gelerek vesayeti altındaki Harriet Smith'e uygun bir eş ayarlamaya kalkınca, özenle yaptığı planlar ortaya çıkar ve hiç beklemediği sonuçlarla karşı karşıya kalır.

Hayatından son derece memnun görünen ve evliliğe veya kimsenin aşkına ihtiyaç duymayan Emma Woodhouse sadece zengin değil aynı zamanda güzel ve akıllı birisidir ve yaşamış olduğu kasabada da kendisine ne denk ne de rakip olabilecek herhangi birisini henüz bulamamıştır.
 


Ancak Emma'nın yaşı giderek ilerlemektedir ve ne olursa olsun kısa bir süre içinde eşini bulmalı ve hak ettiği şekilde kraliçeler gibi yaşamalıdır.

Fakat bunu yapması hiç de kolay olmayacaktır ve bu sancılı dönemde Emma belki de hayatında hiç yapmadığı hataları yapacak ve daha önce keşfetmediği birçok maceraya yelken açmak zorunda kalacaktır.
 


Sosyal sınıfın bu ışıltılı hicvinin yanı sıra büyümenin de getirdiği acı içinde Emma, sevgiyi bulmak için başından beri yanlış yola sapan eşleşmeler ve yanlış attığı romantik adımlar ile bir maceraya atılmak zorundadır.
 


Josh O'Connor bu renkli filmde Mr. Elton karakterine hayat vermiştir.

 

Romeo & Juliet

Yönetmen: Simon Godwin / Oyuncular: Josh O'Connor, Jessie Buckley, Tamsin Greig, Adrian Lester, Deborah Findlay, Lucian Msamati, Colin Tierney, Shubham Saraf, Fisayo Akinade, Lloyd Hutchinson, Ellis Howard, David Judge, Alex Mugnaioni, Ella Dacres / Süre: 95 dakika
 

 

Shakespeare'in çok bilinen trajik aşk hikayesinden uyarlanan ama bu defa hikayesi günümüz İtalya'sında geçen, 2021 yılına ait Romeo & Juliet adlı tiyatro ile sinemayı birbirine harmanlayan bu yapım; Katolik ve laik değerlerin çatıştığı şiddet dolu bir dünyayı aşmaya çalışan iki genç aşığı kadrajına alıyor.
 


Dil hala şiirsel ve modası geçmiş ama yine de her şey doğal ve canlı görünüyor.
 


Küresel bir salgın sırasında on yedi gün boyunca boş bir tiyatroda çekilen, Shakespeare'i, tiyatroyu seven, klasiklerin deneysel bir şekilde yorumlanmasından korkmayan herkesin keyif alabileceği bu çağdaş uyarlamada Josh O'Connor, bu defa Romeo'ya hayat veriyor.
 


Bu karakterler daha önce de birçok başka aktör tarafından canlandırılsa da Jessie Buckley ve Josh O'Connor olağanüstü performanslar sergiliyorlar ve Romeo ve Juliet ilişkilerini özel ve unutulmaz kılmayı başarıyorlar.

 

Mothering Sunday

Yönetmen: Eva Husson / Oyuncular: Josh O'Connor, Olivia Colman, Colin Firth, Odessa Young, Glenda Jackson, Sope Dirisu, Caroline Harker, Simon Shepherd, Alfredo Tavares, Albert Welling, Charlie Oscar, Forrest Bothwell, Sarita Gabony, Deano Mitchison, Craig Crosbie, Nathan Chester Reeve, Georgina Frances Hart / Süre: 110 dakika
 

 

Graham Swift'in aynı adı taşıyan yalın ama cesur 2016 romanından uyarlanan, kadın kahramanın romantik travmasını ve hayatının üç evresindeki yaratıcı uyanışını anlatan, 2021 yılına ait Mothering Sunday adlı bu film; izleyiciyi 1924 yılının ılık bir bahar gününe davet ediyor, hizmetçi olarak hayatını sürdüren Jane Fairchild karakterini kadrajına alıyor.
 


Birinci Dünya Savaşı sonrası İngiltere'de yaşayan Jane Fairchild, Aristokrat aile Niven'in hizmetçisidir.

Sürekli çalışan Jane, anneler günü nedeniyle bir günlük izne sahip olur ve o, bu izin gününde başka bir kadınla evlenecek olan sevdiği adamla gizlice buluşmaya çalışır.
 


Anneler Günü'nde evlerinde çalıştığı Niven ailesi dışarıda olunca kendisini yalnız bulan Jane, gününü aslında başka bir kadınla nişanlı olan, gizli aşkı Paul ile birlikte geçirmek için bir şans yakalamıştır.

Ancak ikisinin de önceden tahmin edemediği olaylar Jane'in hayatının gidişatını sonsuza dek değiştirir.

Josh O'Connor bu filmde baştan çıkarıcı varlığıyla, Paul Sheringham adlı, komşu bir ailenin zengin oğluna hayat vermiştir.
 


O'Connor bu defa çekimlerde en zorlandığı şeyin, setteki diğer insanlarla tam anlamıyla bağlantı kuramamak ya da maskelerin arkasındaki gerçek insanları görememek olduğunu söyledi.

Bir noktada ekiptekilerin onu maskenin arkasından karşıladığını ve haftalardır birlikte çalışıyor olmalarına rağmen kimin kim olduğu hakkında hiçbir fikri olmadığını itiraf etti.

 

Diğer çalışmaları

2012 yılında, Josh O'Connor ilk olarak televizyonda Lewis'te Charlie Stephenson olarak yer aldı.

2013'te ise Doctor Who'da Piotr, Law & Order: UK'de Rob Fellows ve London Irısh'te James karakterlerine hayat verdi.

Bu arada Angel'daki Old Red Lion'da sergilenen kendi oyununu bile yazdı.

Aynı yıl Southwark Playhouse'da Beau Willimon tarafından sahneye konan Farragut North adlı ilk profesyonel oyununda Ben Fowles olarak rol aldı.

The Crown dizisinde kraliyet ailesinin bu kadar ünlü bir üyesini oynamasına rağmen Josh O'Connor ilk başta Prens Charles rolü için seçmelere katılmakla çok ilgilenmemiş, çünkü dizinin bu kurgusal karakterine herhangi bir şey ekleyebileceğini ve karakteri derinleştirebileceğini düşünmüyormuş.
 


Ancak dizinin yaratıcısı Peter Morgan'ın ısrarı üzerine O'Connor, Charles'ın kendisini Saul Bellow'un 1944 tarihli Dangling Man adlı romanındaki bir karakterle karşılaştırdığı bir sahneyi okuduğunda; "hayatımın anlam kazanması için esasen annemin ölmesini bekliyorum…" satırını görünce tüm düşüncesi değişmiş ve seçmelere girmeyi kabul etmiş.
 


Nihayetinde 73. Emmy Ödülleri'nde En İyi Drama Dizisi Ödülü'ne The Crown layık görülürken dizideki performansıyla Josh O'Connor, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu.

Ama elbette The Crown'dan önce de gerek sahnede gerek televizyon ekranlarında pek çok yapımda yer alan oyuncunun sinema dışındaki diğer çalışmalarını ise aşağıda sizin için listeledim.

  • Lewis (2012, Televizyon dizisi)
  • Doktor (Doctor Who, 2013, Televizyon dizisi)
  • Farragut Kuzey (Farragut North, 2013, Tiyatro oyunu)
  • Kanun ve Düzen: Birleşik Krallık (Law & Order: UK, 2013, Televizyon dizisi)
  • İrlandalı Londra (London Irish, 2013, Televizyon dizisi)
  • Peaky Blinders (2014, Televizyon dizisi)
  • Karındeşen Sokak (Ripper Street, 2014, Televizyon dizisi)
  • Versay (Versailles, 2014, Tiyatro oyunu)
  • Ayakkabıcının Tatili (The Shoemaker's Holiday, 2015, Tiyatro oyunu)
  • İyi Bir Zamana Dayanmak (Holding on for a Good Time, 2015, Kısa film)
  • Oppenheimer (2015, Tiyatro oyunu)
  • Rahip Brown (Father Brown, 2015, Televizyon dizisi)
  • En İyi Adam (Best Man, 2016, Kısa film)
  • Saçının Rengi (The Colour of His Hair, 2018, Kısa film)
  • Durrell'ler (The Durrells, 2019, Televizyon dizisi)
  • Sefiller (Les Misérables, 2019, Televizyon dizisi)
  • Taç (The Crown, 2020, Televizyon dizisi)
  • Harika Performanslar (Great Performances, 2021, Televizyon dizisi)

Ödüller

  • 2017 İngiliz Bağımsız Film Ödülleri: En İyi Erkek Oyuncu (God's Own Country)
  • 2017 LesGaiCineMad, Madrid Uluslararası LGBT Film Festivali: En İyi Oyunculuk (God's Own Country)
  • 2017 Stockholm Film Festivali: En İyi Erkek Oyuncu (God's Own Country)
  • 2018 Birleşik Krallık Empire Ödülleri: En İyi Yeni Erkek Oyuncu (God's Own Country)
  • 2019 İngiliz Bağımsız Film Ödülleri: En İyi Erkek Oyuncu (Only You)
  • 2020 Barselona-Sant Jordi Uluslararası Film Festivali: En İyi Erkek Oyuncu (Hope Gap)
  • 2020 Screen Actors Guild Ödülleri: Drama Dizisi Oyuncu Topluluğunda Üstün Performans (The Crown)
  • 2021 73. Primetime Emmy Ödülleri: Drama Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu (The Crown)
  • 2021 Altın Derbi Ödülleri: Gold Derby Televizyon Drama Oyuncusu (The Crown)
  • 2021 Altın Küre: Bir Televizyon Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu Performansı (The Crown)
  • 2021 Eleştirmenlerin Seçimi Televizyon Ödülleri: Drama Dizisi En İyi Erkek Oyuncu (The Crown)
  • 2021 Hollywood Eleştirmenler Derneği: Bir Akış Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu (The Crown)
  • 2021 Screen Actors Guild Ödülleri: Drama Dizisi Oyuncu Topluluğunda Üstün Performans (The Crown)
  • 2021 Uluslararası Çevrimiçi Sinema Ödülleri: Drama Dizisi En İyi Erkek Oyuncu (The Crown)
  • 2021 Yayın Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri: Drama Dizisi En İyi Erkek Oyuncu (The Crown)

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU