Temel Karamollaoğlu: Yanlışlarından dönerlerse AK Parti ile ittifak yapabilirim

"Önce bu sistemi değiştirelim, güvenilir bir cumhurbaşkanı seçelim, ondan sonra da konuları görüşelim"

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti’nin “yanlışlarından dönmesi” durumunda partisinin iktidar ile ittifak yapabileceğini söyledi. Karamollaoğlu, başkanlık sistemi ve itiraz ettikleri hukuksuzlukların ortadan kaldırılmasının şartlarından olduğunu ifade etti.

Karamollaoğlu, Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuştu. Saadet liderinin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Gelecek seçimde Millet İttifakı'nın içinde olacak mısınız?

Bunu zaman gösterecek. Bu konuya şimdiden girmiyorum ama Millet İttifakı'nın hangi prensiplerle hareket etmesi gerektiğini ve edeceğini görüyorum, seçime doğru biz de nerede yer alacağımızı deklare edeceğiz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diyelim ki şartlar değişti, AKP sizi razı etti, birdenbire Cumhur İttifakı'na girme kararı almanız mümkün mü?

(Gülüyor) Beni cumhurbaşkanı adayı ilan ederlerse olabilir. Ben bu konuya girmem de derlerse ki “Abi gel seni cumhurbaşkanı adayı yapalım”, o zaman kavgasız dövüşsüz gireriz. Veya “Başkanlık sistemini değiştirelim” diyebilirler veya bugüne kadar bizim itiraz ettiğimiz bütün hukuksuzlukları ortadan kaldırır, yanlışlarından yanlış dönerlerse AK Parti ile ittifak yapabilirim. Dediğim gibi, bunlardan birisinin olması lazım.

17-25 Aralık olaylarına çok tepki vermiştiniz, bu nasıl değişebilir?

Tekrar getirirsiniz gündeme, sorumluları yargılarsınız, bu zor bir şey değil. Geçmişte de “AK Parti bütün yanlışlarından dönerse, AK Parti'yle olabilirim” dedim. Önce bu sistemi değiştirelim, güvenilir bir cumhurbaşkanı seçelim, ondan sonra da konuları görüşelim.

Karamollaoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “HDP’nin ciddiye alınması” konusundaki söylemini de “HDP'nin de toplumun geriye kalanını ciddiye alması lazım derim. Yani alınmadığı takdirde ne yapacaklar? Gidip AK Parti'yi mi destekleyecekler, desteklesinler o zaman. Siyasette tehdit olmaz” ifadesiyle değerlendirdi.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU