Kulis | YAŞ'ta sürprizler yaşanacak: Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar emekli edilebilir, gerekçe Serdar Atasoy

Irak, Suriye, Afganistan gibi birçok noktalarda birlikleri bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesi YAŞ'ta belirlenecek. 15 Temmuz'daki tavrıyla dikkati çeken Orgeneral Dündar’ın emekli sevk edilmesi yüksek ihtimal

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak YAŞ Toplantısı'nda ordunun yeni komuta kademesi belirlenirken, görev süresi dolan subay ve astsubaylar ise emekli edilecek / Fotoğraf: AA 

Orman yangınları ve doğal afetlerle boğuşan Türkiye'de ağustos ayının ilk haftasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılması planlanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı yeni bir tartışma yaratabilir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Şura üyeleri; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Independent Türkçe'nin askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre bu hafta düzenlenecek YAŞ toplantısında, 1. Ordu Komutanlığı yaptığı dönem 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında büyük katkısı olduğu belirtilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgenral Ümit Dündar'ın emekliye sevk edilmesi yüksek bir ihtimal. 

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süreleri, 2020 YAŞ'ında  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararlarıyla birer yıl daha uzatılmıştı.

Ancak bu yıl, Dündar'ın yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de emekliye sevk edilebilir. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'la ilgili henüz bir karar verilmediği belirtiliyor.

thumbs_b_c_5d2a5f438766257774fa5630445f3bd5.jpeg
KKK Orgeneral Ümit Dündar / Fotoğraf: AA 


Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'la ilgili "Serdar Atasoy'un FETÖ'cü olduğunu tespit edip göreve başlatmadığı" gerekçesiyle üstleriyle anlaşmazlık yaşadığı ve emekliye sevk edileceği iddiası kulislere yansıyor.

Eski Tuğgeneral Serdar Atasoy, 2020 YAŞ'ında Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı görevine atanmış ancak kuvvet komutanı Ümit Dündar tarafından göreve başlatılmamıştı. 

Atasoy'un geçmişte kullandığı telefon numaraları, banka, elektrik, su aboneliklerinden tespit edilmiş ve örgütle irtibatı ortaya çıkarılmıştı. Gözaltına alınan Atasoy daha sonra itirafçı olmuştu.

Atasoy'un örgütle irtibatının ortaya çıkarılmasının talimatını Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'ın verdiği biliniyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Serdar Atasoy'la ilgili yaptığı açıklamada terfi öncesi istenen bilgi ve belgelerde herhangi olumsuzluk görülmediğini bunun üzerine atamasının yapıldığını kaydetmişti.

Öte yandan bu hafta yapılacak YAŞ'ta toplam 1600 subay ve generalin emekliye sevk edileceği de kulislerde konuşulanlar arasında.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU