New York, 24 saat açık parti bölgeleri yaratmayı planlıyor

Pandemi, kentin ünlü gece hayatına ağır darbe vurdu

Aralıkta yapılan bir anket, New York şehrindeki mekanların yüzde 90'ının kiralarının tamamını ödeyemediğini ortaya koymuştu (AFP)

Koronavirüs pandemisi New York'un meşhur gece hayatını mahvetse de şehir, barların ve kulüplerin son içki çağrısı yapmak zorunda kalmayacağı 24 saat açık gece hayatı bölgeleri oluşturmak için yeni bir pilot program düşünüyor.

New York Gece Hayatı Ofisi'nin üst düzey yöneticisi Ariel Palitz, WCBS'ye "24 saat açık kalmanın uygun olabileceği bölgeleri belirlemek için bunun bir pilot uygulama olmasını öneriyoruz" dedi.

İzin karşılığında topluma yönelik programlara ev sahipliği yapmayı sağlayacak bu yeni lisanslar belirli alanlarda büyük başarı yakaladı.

Palitz, Amsterdam ve Berlin gibi diğer güzergahlarda çoktan popülerlik kazanan 24 saatlik gece hayatı bölgelerinin, "halkın aceleyle girip çıkmasının önüne geçerek hem çatışmaları hem de yaşam kalitesine yönelik endişeleri azaltmayı sağlayacağını" da sözlerine ekledi.

Şu anda New York'ta sabaha karşı 4'te "son içki çağrısı" yapan yerler var. Bu, ABD'deki en geç kapanma saatlerinden biri. Şehrin gece hayatı bölgesi belirleme kurallarında yapılacak değişiklik, eyalet yasalarında da güncelleme gerektirebilir.

15 Haziran'da tüm yetişkinlerin yüzde 70'inin kısmi aşılanmasına ulaşarak bir dönüm noktasına gelen New York eyaleti, 5 bin ya da daha fazla kişi kapasiteli büyük kapalı alan etkinlikleri hariç çoğu işletmeyi koronavirüs kısıtlamaları olmadan yeniden açacağını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vali Andrew Cuomo değişiklikleri duyururken, "Artık sadece hayatta kalmıyoruz, aynı zamanda da gelişiyoruz" dedi.

Yirmi beş binden fazla mekana ve şehir ekonomisine toplam 20 milyar dolar (yaklaşık 175 milyar TL) katkıda bulunan 300 bin gece hayatı emekçisine ev sahipliği yapan New York için gece hayatı büyük bir endüstri.

Pandemi, tam kapanmalarda tutunamayan ya da şehir kulüpleri kademeli olarak ve kısmi kapasiteyle yeniden açılırken maliyetleri etkinlikleri karşılamayacak kadar yüksek olan birçok ünlü mekanın kalıcı olarak kapanmasına yol açtı.

Kendini asla uyumayan şehir olarak tanımlayan New York'taki diğer mekanlarsa yasaklarda dahi dans pistini hiçbir zaman boş bırakmadı.

New York Magazine'den Brock Colyar, "New York'ta yapılan partiler gerçekten hiç durmadı" diye yazdı.

Tekne partileri, havuz partileri, karaoke partileri, seks partileri, sessiz disko partileri, park partileri, ev partileri, depo partileri ve çatı partileri vardı.

Polis, Kovid kurallarını ihlal eden daha görünür partilere baskın yapmaya çalıştı fakat organizatörler yeraltı etkinliklerini hızla yaymak için sosyal medyayı kullandı. Şehir yeniden açılmış olsa da gece hayatı sektörünün karşılaştığı zorluklar devam ediyor.

Bazı tahminler, pandemiden önce 10 yıl üst üste büyüyerek rekor kıran turizmin 2024'e kadar tam olarak toparlanamayacağını öne sürüyor. New York City Hospitality Alliance'ın aralıkta yaptığı anket, restoran ve barların yüzde 90'ının kiralarının tamamını ödeyemediğini ve sadece tahliye moratoryumları sayesinde kapılarını açık tutabildiğini ortaya çıkardı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU