Kadın avukat, adliyede görevli hemcinsi tarafından darp edildiğini iddia etti

Avukat Tuğçe Boğa, yaşanan darp olayının ardından kadın adliye çalışanı hakkında polise giderek şikayetçi oldu. Darp raporu alan Boğa, saldırıya olay yerinde bulunan bir savcının ve başka avukatların da şahit olduğunu öne sürdü

Avukat Tuğçe Boğa, adliye kadın memur tarafından darp edildiğini öne sürerek şikayetçi oldu / Fotoğraf: Twitter@tugceboga

İstanbul'da stajyer avukat olarak çalışan Tuğçe Boğa, staj yeri değişimi için dilekçe vermek üzere cuma günü öğle saatlerinde Bakırköy Adliyesi içinde bulunan Adalet Komisyonu Eğitim ve Staj İşlemleri Bürosu'na gitti.

İddiasına göre burada görevli bulunan bir kadın memur, sağlık raporunun eksik olduğunu söyleyerek dilekçeyi almak istemedi.

Bunun üzerine Boğa, mesai saatinin bitmek üzere olduğunu, dilekçeyi kabul etmesi gerektiğini ve sağlık raporunu sonra ibraz edebileceğini söyledi. Ancak kadın memur bunu kabul etmedi.

Boğa'nın iddiasına göre artan gerginlik sırasında kadın memur, avukatları hedef alan sözler söyleyince tartışma iyice büyüdü, karşılıklı bağrışmaya dönüştü.

Boğa, tartışmanın büyümesi üzerine odadan çıkmak istediğini ancak kadın memurun yanına gelip kolunu çekmek suretiyle etini sıyırdığını söyledi.

sağlık raporu1.jpg
Boğa'nın sağlık raporunda kolunda oluşan izler belirtildi / Fotoğraf: Twitter@tugceboga

 

Olaya savcı müdahale etti

Bu olaya o sırada içeride olan diğer çalışanlarla avukat arkadaşı Okan G.'nin de şahit olduğunu söyleyen Boğa, bağrışmalar üzerine çapraz odada bulunan bir cumhuriyet savcısının da dışarı çıkarak kendisini odasına alarak sakinleştirmeye çalıştığını ve "Gerekirse ben de tanıklık yaparım" dediğini öne sürdü.

Boğa, savcının odasından çıktınca Bakırköy Osmaniye Mahallesi'nde bulunan polis merkezine giderek şikayetçi olduğunu ve ardından polis refakatinde Sadi Konuk Devlet Hastanesi'nden darp raporu aldığını belirtti.

Son durumu tutanaktaki gibi anlatan Boğa, adını henüz bilmediği kadın memurun kolunu kendine doğru çekerek, tırnaklama yoluyla etini sıyırdığını ve bunu savcının gözleri önünde yaptığını öne sürdü.

Boğa, Adalet Komisyonu'nda görev yapan kadın adliye çalışanı hakkında pazartesi günü savcılığa da giderek bilgi vereceğini söyledi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU