Elektrik duasına çıkan 15 kişiye "halkı DEDAŞ’a karşı kin ve düşmanlığa kışkırtma" iddiasıyla suç duyurusu

Eylemde ‘imamlık’ yapan Tüzün yaşananlara "Dua etme ne zamandan beri suç oldu" diye tepki gösterdi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 'elektrik duası'na katılan köylüler hakkında “halkı DEDAŞ’a karşı kin ve düşmanlığa kışkırtma” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Duvar’da yer alan habere göre savcılık 15 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Eylemde ‘imamlık’ yapan ve günde 12 saat elektriklerin kesilmesi nedeniyle artık bezdiklerini ifade eden mahalle sakinlerinden Mustafa Tüzün, “Dua etme ne zamandan beri suç oldu. Biz devletimizin yanında olan vatandaşlarız. Biz sadece mağduriyetimizi kul çözmeyince sorunumuz çözülsün diye Allaha dua ettik” dedi.

Tüzün, günlerdir yaşanan uzun elektrik kesintilerini ironik bir şekilde protesto ettiklerini ve suçsuz olduklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahalle sakinleri ellerini semaya açarak, "Bu yağmur duası değildir, elektrik duasıdır. Sorunlarımızın çözümü için nereye başvuru yaptıysak, ‘DEDAŞ’a ancak Allah’ın gücü yeter’ diyorlar. Biz de Allah’a yalvarıyoruz. Allah’ım bize elektrik ver. Allah’ım bu zulme son ver" diyerek dua etmişti.

Sadece elektrik istediklerini belirten mahalle sakinleri "Ben AK Partiliyim hepimiz AK Partiliyiz. AK Parti ile yürüdük yorulduk, her şey yaptık. Sadece elektrik istiyoruz, Dicle zulmüne dur diyoruz" diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe, Duvar

 

DAHA FAZLA HABER OKU