Makas Eller senaristini gözyaşlarına boğan detay

Tim Burton'ın ikonik filmi Makas Eller'in senaristi, Edward'a dair detayı öğrendiğinde gözyaşlarını tutamamış

Filmin başrollerinde Johnny Depp ve Winona Ryder yer alıyor (IMDb)

Tim Burton’ın klasik filmi Makas Eller’in (Edward Scissorhands) senaristi Caroline Thompson, ana karakterin engelliler açısından önemini öğrendiğinde gözyaşlarına boğulmuş. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burton’ın en iyi filmlerinden biri olarak görülen Makas Eller, uyum sağlamaya sıkıntısını konu alan, Johnny Depp ve Winona Ryder’ın başrollerinde yer aldığı fantastik bir film. Bu yıl 30. yıldönümünü kutlayan film sinema tarihi açısından önemini korumaya devam ediyor. 

1990’lı yılların kült filmi bir bilim adamının ellerini tamamlayamadan öldüğü Edward’ın hayatını konu alır. Karakter toplumdan dışlanmış biçimde, bir pazarlamacı onu bulup evinde karşılayana kadar tecrit halinde yaşarken görülüyor. 

Depp’in canlandırdığı Edward yalnızca uyum sağlamaya çalışmanı acısını değil, fiziksel farklılık nedeniyle bunu yapmanın zorluğunu temsil ediyor. Edward zaman zaman makası kendi lehine kullansa da diğer durumlarda istemeden de olsa insanlara zarar verir. 

Screen Rant'in haberine göre Reel Abilities Film Festival’inde kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Thompson şu ifadeleri kullandı:

Edward’ın engelliler için ne kadar ikonik bir karakter olduğunu ve birçok kişiye kendileri hakkında ne kadar güven, rahatlık ve netlik kazandırdığını bilmiyordum.

Thompson, Edward’ın önemini kavradıktan sonra yaşadığı duyguları şu ifadelerle anlattı:

Ağlamaya başladım. Bu ne kadar dokunaklı olabilir? Bu şekilde görsel farklılıkları olanlara karşı insanlar o kadar zalim ki destek olmak güzel bir duyguydu.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU