Birleşik Krallık’ta The Crown tartışması büyüyor: Kraliyet de Netflix’in dizinin kurgu olduğunu doğrulamasını istiyor

Daha önce Birleşik Krallık Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı Sekreteri de diziye dair açıklama yapmıştı

Ünlü dizide Gillian Anderson da Margaret Thatcher'ı canlandırarak ilgileri üzerine çekmişti (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix’in sevilen dizilerinden The Crown, Birleşik Krallık’ta tartışma yaratmaya devam ediyor ve dizinin tarihi olayları yansıtma biçimi Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı Sekreteri Oliver Drowden’ın ardından Kraliyet ailesinin de tepkisini çekti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Drowden daha önce verdiği röportajda Netflix’in dizinin başlangıcında anlatılanların kurgu olduğuna dair çok açık olması gerektiğini belirtmişti. Öte yandan tarihçi Hugo Vickers, kurgunun çoğunun "ciddi ve tehlikeli biçimde yanlış" olduğunu söylemişti. 

Bununla birlikte Decider'ın haberine göre Prens Charles’a yakın bir kaynak diziye dair şunları söyledi:

(Yazar) Peter Morgan’ın açık bir cumhuriyetçi gündemi yönlendirmek için hafif eğlenceyi kullanması fazlasıyla kötü bir şey ve insanlar bunu görmüyor. Nasıl maniple edildiklerini göremeyecek hale gelene kadar ilk birkaç dizide cezbedildiler. Bu fazlasıyla karmaşık bir propaganda.

Öte yandan Oliver Drowden röportajında şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu güzel biçimde üretilmiş bir kurgu çalışması bu nedenle diğer televizyon yapımlarında olduğu gibi Netflix’in başlangıcında çok net olması gerekiyor hepsi bu.Bu olmadan bu olaylara tanıklık etmemiş bir izleyicinin gerçekle kurguyu karıştırmasından endişe duyuyorum.

Drowden'ın Netflix'le diziye uyarı konması yönünde görüşmeyi planlandığı aktarılmıştı. 

Endişe uyandıran ve tartışma yaratan konular arasında Prens Charles’ın, Prenses Diana’yla evli olduğu sırada Camilia Parker Bowles’la yaşadığı ilişkinin zamanlaması ve Diana’ya yönelik sözlü istismarın tasvir edilme biçimi de yer alıyor. 

Prensen Diana’nın kardeşi Charles Spencer da Netflix izleyicilerini dizinin yeni sezonunu şüpheyle izlemelerine dair uyarmıştı. 

 

Independent Türkçe, Decider

DAHA FAZLA HABER OKU