Boris Johnson'ın arkadaşları: Başbakan olunca maaşı düştü, dadı parasını bile düşünüyor

Başbakanlık, Johnson'ın kazancında düşüş anlamına geldi

Başbakanın nişanlısı, Ağustos'ta 4 aylık olan çocukları Wilfred ve köpekleri Dilyn'le birlikte İskoçya'da çıktıkları tatilden fotoğraflar paylaşmıştı (Carrie Symonds/Instagram)

Arkadaşları, Birleşik Krallık Başbakanı olunca maaşı düşerek yılda yaklaşık 150 bin sterlin (1,45 milyon TL) kazanan Boris Johnson’ın, bir dadının ücretini nasıl karşılayacağı konusunda kaygılandığına inanıyor.

Muhafazakar lider, bu sene nişanlısı Carrie Symonds'un Wilfred adı verilen bir erkek çocuk doğurmasıyla yeniden baba oldu. 

Fakat the Times'e konuşan bir dostu, ondan önceki diğer başbakanlar gibi Johnson'a da "çok ama çok kötü hizmet edildiğini" söyledi.

Ayrıca şunu da dediler:

Kahyası yok, sadece bir temizlikçisi var ve bir dadının ücretini karşılama konusunda endişeleniyorlar. Bir daireye sıkışıp kaldı ve Downing Sokağı yaşamak için hoş bir yer değil.
Çok büyük oldukları için her şeyden uzaklaşabileceğiniz Élysée ya da Beyaz Saray gibi değil. O veya Carrie gül bahçesine girmek istese bile makam odasından geçmek zorunda.

Johnson'un aynı zamanda 6 çocuğundan 4'ünü farklı ölçülerde ekonomik anlamda desteklediği söylenmişti.

Konuşmacılık, The Daily Telegraph'ta yüksek ücretli köşe yazarlığı ve Muhafazakar Parti'nin yönetimde görev almayan parlamenterliğini yaparken Johnson'ın yılda 350 bin sterlinden (3,4 milyon TL) fazla kazandığı bildirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çocukluğundan bu yana hayalini kurduğu iş için aldığı yaklaşık 150 bin sterlinlik (1,45 milyon TL) yeni ücreti, ciddi bir kazanç azalışı anlamına geliyor.

Muhafazakar parlamenterlerin bile son haftalardaki ciddi kilo kaybından sonra başbakanın görünüşüne şaşırdığı anlaşılıyor.

Fazla kilolu olmak hakkında halka açık bir konuşma yapan Johnson, bu yıl olası bir ikinci koronavirüs dalgası gelmeden Britanyalıları zayıflamaya çağırmıştı.

Muhafazakar Partili parlamenterlerse koronavirüs krizinin bilançosunun, kendisi de hastalık nedeniyle yaklaşık 6 ay önce yoğun bakımda olan başbakanın üstüne yüklenmesi hakkında da endişeli. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU