Örümcek Adam'dan Thor'a Marvel'ın pişman olduğunu açıkladığı hatalar

Marvel Sinematik Evreni film endüstrisine pek çok yenilik getirerek muazzam bir başarı elde etse de aksiliklerden muaf değil

Avengers: Endgame'deki savaş sahnesindeki hatalar da hayranların dilinden uzun süre düşmemişti (Marvel/Sony Pictures)

Marvel Studios, Marvel Sinematik Evreni’nin on yılı aşkın geçmişinde bazı büyük hatalar yaptığını kabul etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marvel Studios’un Başkanı Kevin Feige, filmlerini yapmak için diğer stüdyolarla yıllarca süren anlaşmalardan sonra bağımsız bir stüdyo kurmaya karar vermiş ve seriyi Robert Downey Jr.’lı Iron Man’le başlatmıştı. 

O noktadan sonra Marvel, tarihteki en büyük hasılat yapan film Avengers: Endgame de dahil şu ana kadarki 23 filmlik serisini inşa etti ancak bunların hepsi kusursuz değildi. 

Zamanından önce verilen sürprizlerden felaket estetik seçimlere kadar Marvel’ın yaptığını kabul ettiği bir dizi hata mevcut.

James Gunn, Adam Warlock sürprizinin hata olduğunu kabul etti

Galaksinin Koruyucuları 2’de (Guardians of the Galaxy Vol.2) son sahnelerden birinde Elizabeth Debicki’nin canlandırdığı Ayesha’nın Adam Warlock’u yarattığının ipucu verilmişti. Ancak  güçlü karaktere dair tüyo zaten verilmişti. 

Thor: Karanlık Dünya’da (Thor: The Dark World) Thor (Chris Hemsworth) ve Lady Sif (Jamie Alexander), Koleksiyoncu’yu (Benicio Del Toro) Gerçeklik Taşı’na göz kulak olması için ziyaret eder. O sırada Adam’ın kozası görülür, bu da hayranları fazlasıyla heyecanlandırır. 

 

 

Birkaç yıl sonra Gunn, bundan fazlasının olmaması gereken atfı dahil ettiğinden ötürü pişmanlık duyduğunu şu ifadelerle açıklamıştı:

İlkinde hata yaptım çünkü Koleksiyoncu’nun müzesine Adam Warlock’un kozasına benzer bir şey koydum. O sırada Koleksiyoncu’nun müzesine koymak için eğlenceli şeyler uyduruyordum. İnsanların sürprizleri bu kadar ciddiye alacağını bilmiyordum.

Örümcek-Adam: Eve Dönüş’te zamanı ileri sarmanın hiçbir manası yok

Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda (Captain America: Civil War) çıkış yaptıktan sonra Peter Parker (Tom Holland) Örümcek-Adam: Eve Dönüş’te (Spider-Man: Homecoming) kendi macerasına atılır ve Marvel, karakteri evrene daha iyi entegre etmek için filmin ana kötüsünün geçmişini açıklayan bir giriş yapar. Geçmişe dönüş, Eve Dönüş’te yaşanan olaylardan 6 yıl önce gerçekleşen New York Savaşı’nın hemen ardından meydana gelir. Toomes, Loki (Tom Hiddleston) ve Chitauri ordusuyla savaşan Dünyanın En Güçlü Kahramanları’nın bıraktığı enkazı temizleyen şirketin sahibi olarak görünür. Ne yazık ki filmin bu geçişinde "8 yıl sonra" yazar. 

 

 

Genellikle Marvel böyle durumlarda bir açıklama yaparak durumu toparlar ancak buna dair bir açıklama varmış gibi görünmüyor. 

Avengers: Endgame’in yönetmenleri Joe ve Anthony Russo bunun "yanlış" olduğunu söylemişti. Marvel’ın filmlerinin yıl bazında sıralamasında Eve Dönüş’ün Yenilmezler’den 6 yıl sonra gerçekleştiği doğrulanmıştı.

Thor: Ragnarok’taki Sonsuzluk Eldiveni sahte

Marvel’ın Sonsuzluk Taşları’nın anlatıda önemli bir rol oynadığını doğrulamadan çok önce Sonsuzluk Eldiveni Kenneth Branagh’ın Thor filminde yer almıştı. 2011’de vizyona giren filmde ikonik eldiven ilk olarak Odin’in (Anthony Hopkins) Asgard’daki kasasında görüldü ve bu nedenle Thanos, Yenilmezler: Ultron Çağı’nda (Avengers: Age of Ultron) onu taktığında hayranların kafası karışmıştı. 

 

 

Marvel ilkinin sahte bir kopya olduğunu açıklayarak süreklilik sorununu sinsice çözmüştü. Taika Waititi’nin Thor: Ragnarok’unda Hela (Cate Blanchett) 2011’deki filmde aynı Sonsuzluk Eldiveni’nin görüldüğü yerin etrafında dolaşmıştı ve sonra sahte olduğunu söylemişti. Bu hayranların beklediği açıklama olsa da çok da anlamlı görünmüyordu. 

Stan Lee’nin Galaksinin Koruyucuları 2’deki rolü anlamlı değil

Screen Rant'in haberine göre 2018’deki ölümüne kadar her Marvel filminde olduğunu gibi Stan Lee’nin Galaksinin Koruyucuları 2’de bir rolü vardı. Çizgi roman efsanesi çeşitli filmlerde farklı roller üstlenmişti ancak James Gunn'ın 2017’deki filmi en ilginç olanlardan biriydi. Filmde Stan Lee astronot rolünde bir hikaye anlatıyordu. Lee, Steve Rogers’ın paketini teslim eden FedEx görevlisi olduğu Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’ndaki rolüne atıfta bulunarak Dünya’ya geri dönen bir teslimatçı olduğu zamandan bahsediyordu. 

Gunn buradaki kafa karışıklığını şu şekilde açıklıyor:

Hatamı üstleneceğim çünkü Galaksinin Koruyucuları 2 teorik olarak 2014’te yani Sonsuzluk Savaşı’ndan önce gerçekleşiyor. Ve filmde Stan Lee, 'O zamanlar FedEx görevlisiydim' diyor ki bu Kahramanların Savaşı’nda olduğu zaman. Berbat ettim, düşünmüyordum. Fakat Stan Lee’nin FedEx kılığını muhtemelen birden fazla kez kullandığını söyleyeceğim.

Kevin Feige, Thor'un boyalı kaşlarını geri almak istiyor

Kevin Feige bugüne kadar yapılan işlerden fazlasıyla memnun olduğunu söylese de ilk Thor filminde Chris Hemsworth’ün kaşlarının sarıya boyanmasından pişmanlık duyuyor. Bu kararın birincil nedeni Thor’un sarışın olması ve kaşlarının da buna uyum sağlamasını istemeleriydi. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU