Ağabeyi, Obama'yı yerden yere vurdu: "Zengin olunca çok değişti"

Malik Obama, Trump'ı "yüzde 110" desteklediğini söylüyor

Malik, Oval Ofis'i sıklıkla ziyaret eden isimlerden biriydi (New York Post)

62 yaşındaki Malik Obama, New York Post’a verdiği röportajda üvey kardeşi Barack hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Amerikan gazetesinin Kenya’daki Nyang’oma Kogelo köyüne internet üzerinden bağlanarak gerçekleştirdiği röportajda Malik, “soğuk ve acımasız” diye nitelendirdiği kardeşiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Zenginleşince züppe oldu. Görebildiğim şu: O, insanların kendisine tapmasını istiyor. O buna ihtiyaç duyuyor ama ben onun ağabeyiyim, bunu yapmam.

Malik Obama, kardeşinin Kenya’daki ailesine yeterli yardımda bulunmadığınıysa yeni yayımladığı kitabında öne sürdü:

2015’te Kenya’ya geldiğinde Hawa teyzenin paraya ihtiyacı olduğunu, onu evsiz bırakmamamız gerektiğini söylediğimde, bize ‘Parasızım’ dedi.

Ağabey Obama, Boston’da fakirlik içinde ölen bir başka akraba olan Zeituni Onyango’nun cenazesinin Kenya’ya taşınması için de kardeşinden 2014’te yardım istediğini belirtti. 20 bin dolar istemesine rağmen 5 bin dolar aldığını kitabında aktardı:

O kadın ona çok iyi davranırdı. Akraba ya da kardeş olduğunu iddia eden biri nasıl böyle soğuk ve acımasız davranıp ‘ailem’ dediği insanlara sırtını döner anlamıyorum.

11 Temmuz’da “Kenya’dan Büyük Kötü Ağabey” isimli, 22 yılda tamamladığını belirttiği 435 sayfalık kitabını yayımlayan Malik; babasının aynı, annesinin farklı olduğu Obama’yla ilişkisine de önemli yer ayırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kenyalı bir ekonomist olan baba Barack Hussein Obama, 1982’de bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti. 24 yaşındaki Şikagolu Barack Obama da kendisinden 4 yaş büyük olan üvey ağabeyiyle 1985’te tanışmıştı. İşleri için sık sık gittiği ABD’de üvey kardeşinin sağdıçlığını da yapan Malik, Beyaz Saray’ın düzenli konuklarından biriydi. 

Ancak ikili arasındaki ilişkilerin bozulmasıyla birlikte Malik Obama, 2016’daki başkanlık seçimlerinde Donald Trump’u destekledi. Kasımda yenisi yapılacak oylama için “Yüzde 110 Trump’tan tarafım” ifadesini kullanan Malik, Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden hakkındaysa “Ölecek gibi duruyor” dedi.

Diğer işlerini bırakan Malik Obama, şimdi babasının adına kurulan bir vakıf için çalışıyor. Başkan olduğu zaman telefonda kardeşine bu vakfı kurmak istediğini söylediğinde, aralarındaki ilk önemli tartışmanın yaşandığını da kitabında anlattı.

New York Post’sa, 2011’de vakfın vergiyle ilgili yaşadığı sorunların, Barack Obama’yı haklı çıkardığı yorumunu yaptı.


Independent Türkçe, NY Post

DAHA FAZLA HABER OKU