İtalya'da 12 yaşındaki çocukla ayının yürüyüş yaptığını gösteren video viral oldu

İtalya’da bir dağda ayıyla yürüyüş yaptığı görülen 12 yaşındaki çocuğun soğukkanlı hareketleri sosyal medyada beğeni topladı

Calliari, videoyu paylaştıktan sonra çok fazla telefon aldığını söyledi (Unsplash)

İtalya’nın Dolomit Dağları’nda bodur çalılıkların bulunduğu tepede, dikkate değer bir özgüven gösteren 12 yaşındaki Alessandro Breda’nın ayıyla yaptığı yürüyüşü gösteren video sosyal medyada viral oldu. 

Breda’ya kısık sesle eşlik eden Loris Calliari'nin ise videoda onu rahatlattığı görülüyor.

Videoda Calliari’nin Breda’ya, “Gel, Ale, gel. Ona sırtını dönme” dediği duyuluyor. 

The New York Times'ın haberinde, Alessandro’nun ailenin yürüyüşe çıktığı sırada peşlerine takılan kahverengi ayıyla sakin biçimde bir miktar yürüdüğü ancak büyükannesini gördükten sonra sakinliğini az da olsa kaybettiği aktarıldı. Aşağıda onları bekleyen büyükannenin ne olduğunu anladıktan sonra endişeyle çığlık attığı ifade edildi. 

Alessandro büyükannesini, “Dur! Dur!” diye uyardı. Fakat o anda dahi topladığı çam tohumlarını elinde tutmayı başardı.

Pazar günü Calliari’nin İtalya’nın kuzeyindeki Trentino bölgesinde yürüyüş yaparken çektiği görüntüler çok fazla beğeni ve paylaşım aldı.

 

 

Alessandro’nun göz dolduran sakinliğinin şans eseri olmadığı belirtildi. Alessandro, İtalyan televizyonu RAI’ye verdiği röportajda, bir ayıyla karşılaşıldığında ne yapılması gerektiğine dair video izlediğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

12 yaşındaki Alessandro, “Eğer bağırırsak ayının heyecanlanacağını ve bunun onu saldırgan hale getireceğini öğrendim” dedi. 

Milli parkın da içinde bulunduğu bölgede yaklaşık 82 ile 93 arasında ayı yaşadığı belirtildi. Aynı zamanda bahsi geçen bölgede ayılar ve insanların nadiren karşı karşıya geldiği ifade edildi. 

Bölgede 2014’ten bu yana ayılar ve insanlar arasında yalnızca üç tane boğuşma vakası yaşandığı aktarıldı. 

Bölgedeki doğal yaşam koordinatörlerinden Claudio Groff, “Her üç vaka da yavrularının risk altında olduğunu düşünen dişilerdi” dedi. 

Groff, Alessandro’nun karşılaştığı duruma dairse, “Ayının saldırgan olmadığı apaçık ve çocuk da güzel davranmış” dedi. 

 

Independent Türkçe, The New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU