Shane Larkin, koronavirüs salgını nedeniyle EuroLeague'in oynanmasını istemiyor

Anadolu Efes'in yıldız oyuncusu Shane Larkin, EuroLeague'in devam etmesinin doğru olmayacağına inandığını söyleyerek, "Şu an gerçekçi olmak gerekirse herkesin sağlığı ve güvenliği çok daha önemli" dedi

Shane Larkin / Fotoğraf: AA

ING Basketbol Süper Lig ekiplerinden Anadolu Efes'in Türk vatandaşlığına geçen ABD'li basketbolcusu Shane Larkin, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen EuroLEague'in yeniden başlamasının doğru olmayacağını kaydetti. 

Sezonun ertelenmesinin ardından oyuncuların fiziksel ve zihinsel olarak form tutmakta zorlandığını dile getiren Larkin, yeniden lige dönüşün virüse yakalanma dışında birçok sakatlık ihtimalini de beraberinde getirdiğini belirtti. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shane Larkin (@shanelarkin_0)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

EuroLeague'in dünyanın en iyi basketbol liglerinden biri olduğunu aktaran yıldız oyuncu, şu değerlendirmeyi yaptı: 

Her takım, şampiyonluk yolunda eşit fırsatı hak ediyor. THY Avrupa Ligi şampiyonu, kimin antrenman yapma imkanı olduğu ya da olmadığına göre belirlenmemeli. Antrenörler ve oyuncular olarak tüm sezon boyunca sıkı çalışma, her maça en iyi takımı sürme kriterleri doğrultusunda belirlenmeli. Bu uzun ara, açıkça kimi oyuncu ve takımlara adil olmayan bir avantaj oluşturuyor.

Anadolu Efes'in sezon başından bu yana sergilediği oyunu "harika" olarak nitelendiren ve çoğu kişi tarafından şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterildiklerini aktaran Larkin, şu ifadeleri kullandı:

Bu, sezon başında koyduğumuz hedefti ancak şu an gerçekçi olmak gerekirse herkesin sağlığı ve güvenliği çok daha önemli. Aynı durumda olan herkes adına sesimi duyurmak istedim çünkü sezonun devam etmesi durumunda biz oyuncular, risk altında olacağız.

 

Shane Larkin - AA7.jpg
Shane Larkin, 1 Şubat'ta Türk vatandaşlığına geçmişti / Fotoğraf: AA

 

"Herkes kadar biz de basketbolu özledik"

EuroLeague yönetiminin alacağı her karara saygı duyacaklarını vurgulayan Larkin, şu yorumu yaptı:

Herkes kadar biz de basketbolu özledik. Çoğu oyuncunun basketbol oynamak için doğru zaman olmadığını hissettiğini biliyorum. Ben de aynı şekilde hissediyorum.

ABD'li basketbolcu Larkin, geçtiğimiz 1 Şubat'ta Türk vatandaşlığına geçtiğini açıklamıştı.

Larkin, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetmişti: 

Türkiye Milli Takımı'na katılarak bu ülkeyi temsil etme fırsatına sahip olduğum için onur duyuyorum. Size başarı veya zaferlerin garantisini veremem ama size tek bir şey için söz verebilirim; bu ülke için terimin son damlasına kadar mücadele edip, sahip olduğum tüm enerjimi ve gücümü ortaya koyacağım. Size söz veriyorum.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am honored and humbled to have an opportunity to represent this country by joining the Turkish National Team. Extremely excited to wear this jersey with the Turkish Flag across my chest with pride. I cannot guarantee any success, accomplishments, or victories. But the one thing that I can promise you is that I will give every single ounce of sweat, energy and effort for this Country. You have my word.  ———————————————————————————————————————————————— Türkiye Milli Takımına katılarak bu ülkeyi temsil etme fırsatına sahip olduğum için onur duyuyorum. Türk Bayrağı'nı göğüsümde gururla taşıyacak olmak son derece heyecan verici. Size başarı veya zaferlerin garantisini veremem. Ama size tek bir şey için söz verebilirim. Bu ülke için terimin son damlasına kadar mücadele edip sahip olduğum tüm enerji ve gücümü ortaya koyacağım. Size söz veriyorum. 

Shane Larkin (@shanelarkin_0)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU