İsrail’de koalisyon hükümet 18 ay sonra göreve başladı

Netanyahu mecliste yaptığı konuşmada, görevi hükümet anlaşmasında yazıldığı gibi tarihi geldiğinde devredeceğini ifade etti

Fotoğraf: Twitter

İsrail’de uzun zamandır süren hükümet bunalımı, 18 ay sonra yeni hükümetin Knesset’te pazar günü düzenlenen güven oylamasında 46’ya karşı 73 evet oyu alması ile resmen son buldu.

Yeni hükümette Netanyahu 18 ay başbakanlık yaptıktan sonra görevi hükümet ortağı Mavi - Beyaz İttifakı Lideri Benny Gantz’a devredecek. Devir tarihi 17 Kasım 2021 olarak belirlendi. 

Netanyahu mecliste yaptığı konuşmada, görevi hükümet anlaşmasında yazıldığı gibi tarihi geldiğinde devredeceğini, anlaşmanın kurallarına sonuna kadar bağlı kalacağını belirtti. Gantz da konuşmasında Ulusal Cephe Hukumetini İsrail’in birliği için kurmayı kabul ettiklerini hatırlattı ve “Tarihimizin en büyük hükümet krizi böylece sona erdi” dedi. 

Yeni hükümette, emekli General Benny Gantz ilk 18 ay Savunma Bakanı olarak görev yapacak.  Hükümetin Maliye Bakanlığını Likud Partisinden Israel Katz üstlenirken, Mavi-Beyaz İttifakından Gabi Ashkenazi, Dışişleri Bakanı olarak hizmet edecek.

Diğer önemli bakanlıklarda ise şu isimler yer aldı:

Avi Nissenkorn (Mavi - Beyaz) — Adalet Bakanı

Yuli Edelstein (Likud) — Sağlık Bakanı

Amir Ohana (Likud) — İç Güvenlik Bakanı

Aryeh Deri (Şas) — İçişleri Bakanı

Chili Tropper (Mavi - Beyaz) — Kültür ve Spor Bakanı

Yoaz Hendel (Derech Eretz) — Haberleşme Bakanı

Miri Regev (Likud) — Ulaştırma Bakanı, 18 ay sonra Dışişleri Bakanı olacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU