Yüzyılın Anlaşması'na karşı düzenlenecek Hamas-Fetih toplantısı ertelendi

Hamas’ın çağrısıyla yapılması kararlaştırılan ve Fetih Hareketi’nden bir heyetin Gazze’ye gelerek gerçekleştireceği toplantı ertelendi

Filistin Hükümetine darbe yapmaya çalışmak suçundan gıyabında hapis cezası verilen Muhammed Dahlan / Fotoğraf: AFP

Filistin örgütlerini, ABD Başkanı Donald Trump’ın barış planı karşısında birleştirecek önemli toplantı ertelendi. Gazze’deki üst düzey bir yetkilinin açıklamasına göre bu ertelemenin nedenini, örgütler, özellikle de Hamas ve Fetih arasındaki ihtilaflar oluşturuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaynak, toplantıyı erteleme muhtemelen de iptal etme nedeni olarak, daha önce açıklanmadan Muhammed Dahlan’ın Hamas’ın çağrısıyla toplantıya katılacak olmasını gösterdi.

Fetih liderliği ile Muhammed Dahlan arasında sorun yaşadığı biliniyor. Fetih, daha önce Dahlan’ı yönetimine karşı darbe girişimiyle suçlamış ve gıyabında hapis cezası vermişti. Dahlan, özellikle Mahmud Abbas’ın halefi olma konusunda önemli adaylar arasında anılıyor.

Kaynağın belirttiğine göre içerdeki farklılıklara rağmen Trump-Netanyhu planına karşı örgütleri birleştirmek isteyen yerel ve uluslararası örgütler ve kişiler aktif durumda.

Haber kaynağı konuyla ilgili olarak “Filistinliler Arapların kendi yanlarında birlik olmalarını istiyorlar ancak Filistin halkının geleceği için büyük önem taşıyan bir konuda toplantı düzenlemede anlaşamıyorlar” dedi.

Toplantı gerçekleştirilebilirse, ABD Barış planına karşı çıkmanın yolları ve İsrail karşısında tüm Filistinli örgütleri birleştirecek ortak bir mekanizmanın kurulması tartışılacak.

Mahmud Abbas, Hamas Siyasi Bürosu ile telefonda görüşmüş ve ABD ile İsrail’e bir mesaj olarak toplantının Gazze’de yapılmasını kabul etmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Hülya Şekerci

independentarabia.com/node/91611

DAHA FAZLA HABER OKU