Muğla Eğitim-Sen’den 'Ülkü Ocakları logolu Nutuk' tepkisi: Okullarda siyasal istismar kabul edilemez

Milas İlçesi'nde 7 bin 400 öğrenciye dağıtılan Nutuk'ta Ülkü Ocakları’nın logosu ve Genel Başkanı Sinan Ateş imzalı takdim yazısının yer alması tartışmaya yol açtı. Ülkü Ocakları, konuya ilişkin açıklama yapmadı

Ülkü Ocakları, Atatürk'ün Nutuk adlı eseri üzerinden propaganda yoluyla çocukların siyasi olarak istismar edildiği iddialarına yanıt vermedi / Fotoğraf: Independent Türkçe

Türk Eğitim-Sen ile Milas Milli Eğitim Müdürlüğü, "Ataya Selam Olsun" isimli proje kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk adlı eserinden 7 bin 400 adet dağıttı.

Ancak Milas'ta ortaokullara dağıtılan kitapların kapağında ve giriş bölümünde Ülkü Ocakları logosu kullanılıp, Genel Başkan Sinan Ateş imzalı takdim yazısına yer verildi.

Yazıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de atıfta bulunularak, “Bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’ye Türk gençliği adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” ifadeleri yer aldı.

“Bu faaliyetin adı açıkça çocukların siyasal olarak istismar edilmesidir”

Muğla Eğitim-Sen, Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk adlı eserinin siyasi propaganda aracı olarak kullanıldığı gerekçesiyle Ülkü Ocakları'na tepki gösterdi.

Çocukların siyasal olarak istismar edildiğini savunan Muğla Eğitim-Sen, okullardaki öğretmen ve velilerin de durumdan rahatsızlık duyduğunu ileri sürdü.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ülkü ocakları, Türk Eğitim-Sen ve Milas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işbirliğinde ‘Ataya Selam Olsun’ isimli  proje düzenliyorlar. Proje; ortak değerimiz olan ve kimsenin itiraz etmeyeceği Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unu 7 Bin 400 ortaokul öğrencisine dağıtmak ve okunmasını sağlamak. Projenin buraya kadar olan kısmına hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının itirazı olamaz.

Ancak gerek kitabın kapağında bir siyasi partinin gençlik kolları işlevindeki örgütün logolarının kullanılması, gerek ön sözdeki yazının içeriği ve gerekse bir siyasi partinin genel başkanına atıfta bulunularak övülmesi; Atatürk’ün Nutku’nun okunmasının sağlanmasından öte bir siyasi partinin yan kuruluşu olan Ülkü Ocaklarının propagandasına dönüşmüştür. Dolayısıyla okullarda çalışan öğretmen ve eğitim çalışanlarında, velilerde ciddi rahatsızlık yaratmıştır.

Bu davranış daha önce gündeme gelen dinci vakıf ve derneklerin okullardaki faaliyetlerini başka bir aşamaya taşımış, başka siyasi faaliyetlerin okullarda yapılmasına davetiye çıkarmaktadır. Okullara bu tür siyasi faaliyetler kesinlikle sokulmamalıdır. Ulu önderin kitabı Nutuk’un öğrencilere ulaştırılmasında pek çok başka alternatif yol ve yöntem değerlendirilebilecekken bu projeyi Ülkü Ocaklarının okullarda faaliyet ve propaganda yapmasının aracı haline getirmek en hafif ifadeyle iyi niyetli bir girişim değildir. Bu faaliyetin adı açıkça çocukların siyasal olarak istismar edilmesidir.

 

Ülkü Ocakları sessiz kaldı

Olayla ilgili görüş almak için ulaştığımız Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yetkilileri ise konuya ilişkin yorum yapmadı.

 

Indepedent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU