Aşırı dozda ağrı kesici vererek 25 hastayı öldürmekle suçlanan doktor, hastaneye iftira davası açtı

Doktor, 50 bin dolar (yaklaşık 297 bin TL) ve mahkeme masraflarını talep ediyor

(AP)

ABD'de 25 hastaya aşırı dozda ağrı kesici vererek öldürmekle suçlanan doktor, yanlış bir şey yapmadığını ve hastanenin ölmekte olan hastalara uyguladığı bakım politikasını izlediğini belirterek eski işverenine iftira davası açtı.

25 kişiyi öldürmekten hakkında açılan davadaki suçlamaları reddeden William Husel, Ohio Mount Carmel Hastanesi ve bağlı olduğu Trinity Sağlık Şirketi'ne perşembe günü dava açtı.

Dava dilekçesinde, "Husel'in, muhtemelen Ohio yakın tarihinin en korkunç iftira vakasının kurbanı olduğunu belirtmek abartı olmayacaktır" ifadeleri yer alıyor.

Belgelerde ayrıca, hastaların ölümüne Husel'in uygulanması talimatını verdiği söylenen güçlü ağrı kesici fetanilin değil, hastalıklarının sebep olduğu belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Husel'in 2013'te işe alınırken hastane prosedürlerine dair resmi bir eğitim almadığını iddia eden dilekçede ayrıca 2014'te yılın doktoru seçildiğine vurgu yapılıyor.

Husel 50 bin dolar (yaklaşık 297 bin TL) ve mahkeme masraflarını talep ediyor.

İddiaları "asılsız" diye niteleyen Mount Carmel ve Trinitiy Sağlık şirketi, hastaların ölümünden Husel'in sorumlu olduğu yönündeki kanıların arkasında olduğunu belirtti.

Hastane tarafından bu yıl yapılan açıklamada Husel'in, aileleri tarafından hayat kurtarma önlemlerinin durdurulması talep edilen, ölümü yakın en az 27 hasta için "aşırı ve öldürücü potansiyele sahip" dozlarda ağrı kesici uygulanması talimatı verdiği ifade edilmişti.

Husel'in çalışma lisansı ocakta Ohio Eyaleti Tıp Kurulu tarafından askıya alınmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU