Tom Hardy'nin yeni filmi gişede umduğunu bulamadı

Cadılar Bayramı partileri hasılatı düşürdü

Venom: Son Dans'ın bütçesi 120 milyon dolar (Sony)

Venom: Son Dans (Venom: The Last Dance), cılız bir cuma gişesinin ardından ABD'de beklenen 65 milyon dolarlık hasılatının epey gerisinde kaldı.

Sony, ABD'de 4 bini aşkın sinema salonunda gösterime giren filmin, bu hızla giderse üç günde 52 milyon dolar hasılat yapacağını tahmin ediyor.

ABD gişesinde zor zamanlar geçiren filmin yapım ekibine yakın kaynaklar, insanların erken Cadılar Bayramı partileri nedeniyle dikkatlerinin dağılmasından endişe ediyor. 

Hollywood Reporter, "Üçüncü filmlerin gişede düşüş yaşaması alışılmadık bir durum değil" diye yazarak ekliyor:

Ama Venom ekibinden hiç kimse düşüşün şiddetinden memnun değil.

Venom: Son Dans, cuma günü ve ön gösterimlerde 22 milyon dolar kazanmıştı. Hafta sonunda filmin dünya çapındaki hasılatının 180 milyon dolara ulaşması bekleniyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuzey Amerika gişesinde serinin önceki filminden daha yavaş ilerleyen macera, sinemaseverleri salonlara çekmeyi başaramamış olsa da eleştirmenleri memnun etmişti. 

Sinema yazarları, Sony Pictures yapımı aksiyonu "gelmiş geçmiş en iyi çizgi roman filmlerinden biri", "hayranlar için bir şölen" ve "üçlemenin en eğlencelisi" diye nitelendiriyor.

Yönetmen koltuğunda Kelly Marcel'in oturduğu filmde Tom Hardy, Eddie Brock/Venom rolüyle üçlemenin son halkası için geri döndü.

Film, artık tek vücutta yaşamaya alışmış ve aranan birer kaçak olan Eddie'yle Venom'ın hikayesini anlatıyor.

2018 yapımı Venom: Zehirli Öfke (Venom) ve üç yıl sonra gelen 2021 tarihli Venom: Zehirli Öfke 2'nin (Venom: Let There Be Carnage) devamı niteliğindeki film, aksiyonu kaldığı yerden devam ettiriyor.

ABD'yle birlikte Türkiye'de de 25 Ekim'de gösterime giren Venom: Son Dans'ta Hardy'nin yanı sıra Chiwetel Ejiofor, Juno Temple, Rhys Ifans, Peggy Lu, Alanna Ubach ve Stephen Graham rol alıyor.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU