Yeni kitap, Trump'ın Stallone'yle tuhaf rekabetini gözler önüne seriyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump, geçmişte "Sylvester Stallone'den daha iyi bir realite şov yıldızı olduğunu" iddia etmişti

Yazar, Donald Trump'ın Sylvester Stallone'la olan realite TV rekabetini takıntı haline getirdiğini açıkladı (Reuters)

Donald Trump'ın, Rocky ve Rambo'nun yıldızıyla rekabetini takıntı haline getirdiği ve bir gazeteciye "Sylvester Stallone'den daha iyi bir realite şov yıldızı olduğunu" söylediği aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazar Ramin Setoodeh, 18 Haziran'da ilk kez satışa çıkan kitabı Apprentice in Wonderland: How Donald Trump and Mark Burnett Took America Through the Looking Glass (Çırak Harikalar Diyarında: Donald Trump ve Mark Burnett Nasıl Amerika'yı Bir Aynanın İçinden Yakaladı) için Trump'la bir dizi röportaj yapmıştı.

Variety, Setoodeh'nin televizyon piyasası etkinliği Mipcom'da, Cumhuriyetçi başkan adayıyla ilgili konuştuğunu aktardı. Setoodeh, Stallone yapımcı Mark Burnett'in boks realite programı The Contender'de çalıştığı sırada Trump'ın televizyon yapımcısının iş dünyası temalı realite şovu The Apprentice'i sunduğunu açıkladı.

Setoodeh, Trump'ın onu son derece kıskandığını, çevresindekilere "Sylvester Stallone'nin televizyon işinde kendisi kadar iyi olmadığını" ve "repliklerini hatırlayamadığını, prompter'daki kelimeleri okuyamadığını" söylediğini iddia etti.

Trump, başkan olduktan sonraki yıllarda verdiği röportajlarda bile Setoodeh'ye şöyle diyordu:

Sylvester Stallone benim kadar iyi değildi; Mark Burnett benim Sylvester Stallone'den daha iyi bir realite şov yıldızı olduğumu söylemişti.

Gazeteci ve yazar "Bence öncelikle bunu sindirmemiz gerekiyor" dedi.

Donald Trump 4 yıl başkandı, o 4 yıl boyunca özgür dünyanın lideriydi ve hâlâ Sylvester Stallone'den daha iyi bir realite şov yıldızı olmakla ilgili takıntısı var.

Setoodeh "Donald Trump'ın dünyaya realite TV gözlükleriyle baktığını" da iddia etti ve ekledi:

O bir realite TV yıldızı, siyasetçi değil ve Beyaz Saray'ın tüm ortamını, siyaset dünyasını ilgi çekebileceği, drama yaratabileceği ve reytingini artırabileceği bir realite TV seti gibi görüyor ve bu onun için çok, çok önemli.

Trump, başkanlık görevine devam ederken 2019'da kendi yüzünün Stallone'nin Rocky 3'teki tişörtsüz vücuduyla birleştirildiği bir görsel paylaşmıştı. Bu tuhaf gönderi, Trump'ın Florida'daki çılgın bir kampanya mitinginde, muayene anında bir doktorun ona "şahane göğsünü" göstermesini söylediğini anlatmasından kısa bir süre sonra paylaşılmıştı.

Trump, Florida'nın Sunrise kentindeki mitingde, doktorunu alıntılayarak "Tişörtünüzü çıkarın efendim ve bize o şahane göğsü gösterin. Böyle bir göğüs hiç görmemiştik" demişti.

Trump, Setoodeh'nin kitabının başka bir bölümünde, 2009'da Celebrity Apprentice'in ikinci sezonunu kazanan Joan Rivers'la ilişkisi hakkında konuşmuştu. Trump "Onun Cumhuriyetçi olabileceğini düşünüyordum" demişti.

Bir şeyden eminim: Bana oy verdi, kendi söylediklerine göre.

Ancak bu iddiasının doğru olması imkansız çünkü Trump ilk kez seçime 8 Kasım 2016'da girmişti. Rivers ise 4 Eylül 2014'te, 81 yaşındayken hayatını kaybetmişti.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU