DEM Partili Ferit Şenyaşar: Kardeşimin serbest bırakılması ve tahliyeler, ismi konulmayan bu süreçle bağlantılı

"Taziyemizden sonra da zemin oluştuğunda barış için bu masada olacağız"

Fotoğraf: X

Serbestiyet'e konuşan Ferit Şenyaşar; "İsmi konulmayan bu süreçle bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. İyimser bakılabileceğini, ön açıcı olacağını düşünüyorum. Sonuç vereceğine inanıyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Partili ve DEM Partili vekillerin arabuluculuğuyla AK Partili Yıldız ailesiyle barıştırılma girişimlerine dair soruları yanıtlayan Ferit Şenşayar; şu bilgileri verdi:

Biz olayın ardından taziyemizi bile kuramadık. Bırakın taziye kurmayı vefat eden yakınlarımızı biber gazı eşliğinde defnettik. Biliyorsunuz o zaman biz terörist ilan edilmiştik. O yüzden o zamanlar taziye kurmamıştık. Yarın itibarıyla taziyemizi kuracağız. Ondan sonra da bizimle irtibat kuranlarla barış görüşmeleri için ön hazırlık yapacağız. Koşullar oluşursa onurlu bir barış için gerekli adımı atacağız.

Arabulucu isimler Bekir Bozdağ ve Abdülhamit Gül'ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamıyla geldiğini anlatan Şenyaşar, barış talebinin AK Parti'den geldiğini belirterek şöyle konuştu:

Tahliyeden sonra AK Partili Şanlıurfa milletvekilleri bu süreçte annemin haklı olduğunu dile getirdi ve barış talebi de hükümet kanadından, AK Parti Şanlıurfa vekilleri ile Suruç Kaymakamı’ndan geldi. Özellikle İbrahim Eyyüpoğlu bu süreci çözme ve annenin talebinin kabul edilmesi konusunda Cumhurbaşkanı danışmanlarıyla görüştü. Bekir Bozdağ’ın da sürece katkısı oldu. Talep hükümet tarafından geldi yani. Taziyemizden sonra da zemin oluştuğunda barış için bu masada olacağız. Bu süreci de toplumun bize verdiği desteği düşünerek toplumun yüzünü kara çıkarmayacak bir şekilde yürüteceğiz.

Ne olmuştu?

Şenyaşar davasında yaşanan tahliyelerin ardından AK Partili TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ile DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Suruç’a giderek iki aileyi barıştırmak için görüşmeler yapmıştı.

 

Serbestiyet

DAHA FAZLA HABER OKU