Apple'dan iddialı itiraf: "Yapay zekada iki yıl gerideyiz ama en iyisi olacağız"

Apple yeni teknolojiye geç kalmış olabilir ama kullanıcıların hayatını değiştireceğini iddia ediyor

(AFP)

CEO Tim Cook, Apple'ın yeni yapay zeka teknolojilerine geç kalmış olabileceğini ancak "en iyisi" olacağını söyledi.

Şirket bu yıl düzenlediği yazılım etkinliğinde Apple Intelligence diye adlandırılan bir dizi yeni özelliği tanıtmıştı. Bunlar arasında örneğin e-postaları özetlemek için yeni araçlar ve Siri'nin yeniden markalaştırılmış ve güncellenmiş bir sürümü yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni özellikler, ChatGPT gibi teknolojilerin büyümesiyle birlikte Apple'ın yapay zeka planlarına ilişkin artan sorulara yanıt olarak tasarlandı. Ancak Apple'ın geç kalıp kalmadığı ve rakiplerini yakalayıp yakalayamayacağına dair kendi sorularına da yol açtı.

Apple'ın ChatGPT ve benzeri deneyimlerin temelini oluşturan büyük dil modelleri gibi teknolojilerde rakiplerinin yaklaşık iki yıl gerisinde olduğuna inandığı bildiriliyor. Apple geçen ay tanıttığı iPhone 16, Apple Intelligence özelliklerine büyük ölçüde bel bağlamıştı ancak bu araçlar telefonlara hâlâ gelmedi.

Şimdi Cook, Apple'ın bu özelliklerdeki hızının değil, ne kadar iyi olduğunun önem teşkil ettiğini öne sürdü. Wall Street Journal'a verdiği röportajda Cook, şirketin ilk değil en iyi olmayı hedeflediğini söyledi.

"Sadece bir tanesini yapabiliyorsak, burada hiç şüphe yok" dedi.

Eğer 100 kişiyle konuşursanız, 100'ü de size bunu söyleyecektir: Bu en iyi olmakla ilgili.

Cook, yaklaşan güncellemelerden bazılarının Apple'ın en iyi olabileceğini göstereceğini öne sürdü. E-postaların özetlenmesi gibi araçlara işaret ederek, bunun insanların hayatlarını "son derece farklı" hale getireceğini söyledi.

Bence geriye dönüp baktığımızda, sizi farklı bir teknoloji eğrisine sokan bu hava ceplerinden biri olacak.

Cook ayrıca Apple'ın artırılmış gerçeklik çalışmalarının da aynı şekilde ilerleyeceğini öne sürdü. Apple Vision Pro başlığının niş bir ürün olarak kaldığını kabul eden Cook, Apple'ın bu üründe hâlâ başlangıç aşamasında olduğunu ancak büyümeyi hedeflediğini söyledi.

3 bin 500 dolarla kitlesel pazara hitap eden bir ürün değil.

Şu anda bir ilk kullanıcı ürünü. Yarının teknolojisine bugünden sahip olmak isteyenler için. Neyse ki, böyle düşünen yeterince insan var ve bu da heyecan verici.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU