Dmitry Bivol, Artur Beterbiev'le rövanş şansını değerlendirdi

Bivol, cumartesi günü Beterbiev'le yaptığı tartışmasız unvan maçını tartışmalı bir kararla kaybetmişti

(Reuters)

Dmitry Bivol, cumartesi günkü tartışmalı unvan maçının ardından Turki Al-Sheikh'in kendisine Artur Beterbiev'le rövanş maçı hakkında ne söylediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bivol, Suudi Arabistan'da Beterbiev'e çoğunluk kararıyla yenilerek WBA hafif ağırsıklet kemerini birleşik şampiyona kaptırmış ve profesyonel kariyerindeki ilk mağlubiyetini almıştı. Skor kartları 114-114, 115-113, 116-112'yle yenilgisiz Beterbiev lehine sonuçlanırken, özellikle son skor kartı tartışmalara yol açmıştı.

Dövüş için bir rövanş maddesi yoktu ancak boksörlerin 2025'in başlarında tekrar karşılaşması bekleniyor, özellikle de Suudi danışman Al-Sheikh'in Bivol'u desteklediğini ifade etmesinden sonra.

Bivol, 14 Ekim Pazartesi günü Fight Hub TV'ye şöyle konuştu:

Bana 'Bence sen kazandın ve senin için bir rövanş maçı ayarlamak istiyorum' dedi.

Bu artık Beterbiev'e kalmış durumda.

Ne [planladıklarını] bilmiyorum. [Rövanşın gerçekleşeceğine dair] kendimden eminim ya da değilim gibi hislerim yok. Ben sadece... Eğer rövanş gerçekleşecekse çok memnun olurum, gerçekleşmezse ne yapabilirim? Sadece önüme bakarım.

Pişmanlık duyacak ya da şunu bunu düşünecek zamanım yok. Sadece geleceğe yönelik bir karar almak için zamanım var. Biraz dinlenmeliyim, rövanş olursa diye planlar yapmalıyım.

Elbette bir sonraki dövüşü, yani rövanşı isterim. Bunu daha sonra yapmak istemiyorum. Eğer bunu yapma şansımız varsa, yapalım.

Bir dahaki sefere Beterbiev'i kesin yenebileceğinden emin olup olmadığı sorulduğunda Bivol espri yaptı:

Onu nasıl yeneceğimi önceden biliyordum ve o da beni nasıl yeneceğini biliyordu! Eminim siz bile onu nasıl yeneceğinizi biliyorsunuzdur. Bence televizyon başındaki tüm taraftarlar onu nasıl yeneceklerini ve beni nasıl yeneceklerini biliyor.

İşin en kolay kısmı 'bilmek' ama en zor kısmı bunu yapmak [ve] kendinizi buna hazırlamak. Rövanşta ne yapacağımı düşünmedim ve antrenman kampıma başlasam bile size söylemeyeceğim! Ringde sizin için bir sürpriz olacak.

Suudiler şubatta muhtemelen Anthony Joshua ve Daniel Dubois arasında bir rövanş maçının da yer alacağı büyük bir boks etkinliği planlıyor. O gece 33 yaşındaki Bivol'le 39 yaşındaki Beterbiev arasında bir rövanş maçının da gerçekleşmesi mümkün.

Dubois, eylüldeki teknik nakavt zaferine giden yolda Joshua'yı 4 kez yere sermiş ve dövüşte IBF ağırsıklet kemerini korumuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU