Beterbiev-Bivol maçından tartışmalı karar çıktı

39 yaşındaki boksör çoğunluk kararıyla kazanarak yenilmezliğini sürdürdü ve 33 yaşındaki Bivol'a profesyonel kariyerindeki ilk mağlubiyetini tattırdı

Artur Beterbiev (solda), Dmitry Bivol'a karşı çoğunluk kararıyla kazandı (Reuters)

Artur Beterbiev, cumartesi günü Dmitry Bivol karşısında aldığı tartışmalı galibiyetle hafif ağırsıklette tartışmasız şampiyon unvanını elde etti.

Beterbiev, Suudi Arabistan'a WBC, WBO ve IBF kemerlerine sahip bir şampiyon olarak girdi ve Bivol'un WBA unvanını çoğunluk kararıyla aldı.

Skor kartları Beterbiev lehine 114-114, 115-113, 116-112'yi gösterirken, son skor kartı gergin ve stratejik karşılaşmanın ardından şaşırtıcı derecede farka sahip göründü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

33 yaşındaki Bivol daha kurnaz bir teknik dövüşçü olarak biliniyor. Gücüyle ünlü 39 yaşındaki Beterbiev, bu güçle 12 Ekim Cumartesi gününden önce 20 nakavtla 20-0'lık bir kariyer elde etmişti.

Bivol'un sıkı dövüşü ona ilk rauntlarda üstünlük sağlamış gibi görünse de Beterbiev sürekli rakibinin üzerine gitti ve ara sıra gücünü gösterdi.

Cesareti ve soğukkanlılığıyla etkileyen Bivol, yumrukları daha sert olan ismin sık sık önünde durdu ve kendine has kombinasyonlar çıkardı. Ancak birçok noktada ringde daire çizmek ve Beterbiev'i püskürtmek için kısa vuruşlar yapmak zorunda kaldı.

Momentum değiştikçe, Bivol orta rauntlarda öne geçmiş gibi görünüyordu. Ancak Beterbiev son rauntlarda güçlü bir performans sergiledi ve zaman zaman Bivol'u kapanıp zile kadar dayanmaya zorladı.

Yine de Rus asıllı Kanadalı'nın lehine olan 116-112 skor kartı birçok izleyiciyi şaşırtacak. Fikir birliği, beraberlik ya da iki dövüşçüden birinin az farkla galip gelmesinin adil olacağı yönündeydi. Ne olursa olsun, yine Rus asıllı ancak Kırgızistan kökenli Bivol, Riyad'dan profesyonel kariyerindeki ilk mağlubiyetiyle ayrılacak (23-1, 12 nakavt).

Bivol'un organizatörü Eddie Hearn, DAZN'a şunları söyledi:

Bizim neslimizin en büyük dövüşlerinden birinde, Dmitry Bivol'un hayatının en önemli dövüşünde, ona 4 raunt mu veriyorsunuz? Bu iğrenç bir şey.

10. rauntta Beterbiev'in köşesini duydunuz: Onu nakavt etmesi gerektiğini söylediler. [Beterbiev'in organizatörü] Top Rank bile kaybedeceğini biliyordu. Kesinlikle şaşkınım ve iğreniyorum. Artur Beterbiev'e saygısızlık etmek istemiyorum.

O hakem bir daha asla çalışmamalı. Bu büyüklükteki bir dövüşte [Bivol'a] 4 raunt vermek iğrenç.

Maçı Bivol lehine "birkaç raunt" farkla puanladığını söyleyen Frank Warren ise 116-112 skor kartını "saçma" ve "şaka" diye niteledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU