Trump, "Obama bana oy verecek" deyip sebebini açıkladı

Trump, pek gerçekçi olmayan iddiayı sosyal medya platformu Truth Social'da ileri sürdü

Obama, perşembe günü Pensilvanya'da heyecan verici bir konuşma yaparak genç siyah erkekleri Harris'e oy vermeye teşvik etmişti (AP)

Donald Trump, kendisini desteklemesi pek de mümkün olmayan bir kişinin, yani Barack Obama'nın oyunu kasımda alacağına dair cesur bir tahminde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perşembe günü sosyal medya platformu Truth Social'a yazan eski başkan, selefi Obama'nın kendisinin rakibi Kamala Harris'e "son derece düşük IQ'su" nedeniyle oy vermeyeceği çıkarımını yaptı.

Bu, Obama'nın perşembe günü Pensilvanya'nın Pittsburgh kentinde yaptığı konuşmada, genç siyah erkekleri seçim gününde oy vermeye ve Harris'i desteklememek için "bahaneler" uydurmamaya teşvik etmesinin ardından gerçekleşti.   

Trump "Obama, özellikle de Siyah Erkeklerde Kamala coşkusunun çok az olduğunu kabul etti" yazdı.

Obama'nın bana oy vereceğini düşünüyorum çünkü Kamala'nın son derece düşük IQ'lu biri olması hoşuna gitmiyor!

Harris'in zekasını sorgulamak bir yana dursun; Obama, ABD Başkan Yardımcısını son derece kabiliyetli bulduğunu defalarca dile getirmişti. Daha önce, ağustosta 2024 Demokrat Parti Ulusal Kongresi'ne (DNC) katıldığında da insanları Harris'e oy vermeye teşvik etmişti.

Donald Trump
Perşembe günü sosyal medya platformu Truth Social'a yazan eski başkan, Obama'nın kendisinin rakibi Kamala Harris'e "son derece düşük IQ'su" nedeniyle oy vermeyeceği çıkarımını yaptı (AP)


Obama, perşembe günü yaptığı konuşmada Trump'a oy vermek hakkında daha da net ifadeler kullanmıştı:

Pensilvanya, anlayamadığım şey şu, neden birisi Donald Trump'ın bir şeyleri size iyi gelecek şekilde değiştireceğini düşünür ki? Bunu anlayamıyorum.

Obama "4 yıl daha kibir, beceriksizlik, yaygara ve ayrışmaya ihtiyacımız yok. Amerika sayfayı çevirmeye hazır" demişti.

Daha iyi bir hikayeye hazırız, birbirimize düşman olmaktansa beraber çalışmamızı sağlayacak bir hikaye. Pensilvanya, Başkan Kamala Harris için hazırız.

Obama, perşembe günkü konuşmasının başka bir noktasında, Harris'in siyah seçmenleri harekete geçirmekte zorlandığı iddia eden haberlere atıfta bulunarak bunun "erkek kardeşlerde daha yaygın" gibi göründüğünü söylemiş ve bu demografinin kadın başkan fikrini kabullenmediğini iddia etmişti.
 

Truth Social

Trump, Barack Obama'nın 2024 ABD seçimlerinde kendisine oy vereceğini tahmin etti (@realDonaldTrump/Truth Social)


NAACP (National Association for the Advancement of Colored People, Siyahların Gelişmesi İçin Ulusal Birlik), yakın zamanda yaptığı ankette 4 genç siyah erkekten birinin bu seçimde Trump'ı desteklediğini tespit etmişti. Genelde, Demokratlar siyahların oylarının büyük bir kısmını alırken (yüzde 92'si Biden'a oy vermişti) yeni anket Trump'ın genç siyah seçmenleri etkilemeye başladığını gösteriyordu.

Obama "Kampanyalardan ve topluluklardan aldığım haberlerden anladığım kadarıyla mahallelerimizin ve topluluklarımızın her köşesinde ben aday olduğumda gördüğümüz heyecanı ve katılımı henüz göremedik" demişti.

Hem de bir sürü neden ve bahane buluyorsunuz, bununla bir derdim var.

Ancak Obama'nın sert yorumları diğer Demokratlardan bazı eleştiriler almış, Ohio Senatörü Nina Turner, eski başkanı siyah erkeklere "ders vermekle" suçlamıştı.

Demokrat Turner, CNN'deki NewsNight'ın sunucusu Abby Phillip'e "Neden siyah erkekler başka oy gruplarının karşılaşmadığı bir şekilde küçümseniyor?" diye sormuştu.

Eski başkan Obama'ya çok sevgi duyuyorum fakat siyah erkeklere ayrımcılık yapması yanlıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU