Tartışmalı korku filmi gözünü zirveye dikti

Joker 2'ye bir darbe daha mı?

Serinin üçüncü filminde Art, Noel Baba kılığına girip katliam yapıyor (Cinedigm Entertainment Group)

Bu hafta sonu gişe savaşları, büyük bir Hollywood stüdyosunun devasa bütçeli ve bol yıldızlı müzikaliyle çok daha küçük ölçekli bir korku filminin arasında geçecek.

Deadline, "Bunun olacağını kim tahmin edebilirdi ki?" diye sorarak başladığı haberinde, Hollywood yapımlarıyla bağımsızlar arasındaki uçurumun gitgide kapandığını yazdı.

Hatta bununla da kalmadı ve "Kanlı slasher Terrifier 3, bu hafta sonu 11 milyon dolardan fazla hasılat elde ederek Warner Bros'un gişe fiyaskosu Joker: İkili Delilik'i (Joker: Folie à Deux) zirveden tamamen uzaklaştıracak gibi görünüyor" diye ekledi.

Yarışın favorisi Terrifier 3

Joker'in devam filmi, pazartesi 1,8 ve salı günü 2,6 milyon dolarlık hafta ortası hasılatıyla hafta sonuna pek de umut vaat ederek başlamayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer yandan sadece 250 bin dolara mal olan 2022 yapımı Terrifier 2, ABD'de gösterime girdiğinde 11 milyon dolara yakın hasılat elde etmişti. 

Terrifier 3'ün ise bu hafta sonu ABD'de 2 bin 300 salonda gösterime girmesi ve ön gösterimlerinin perşembe saat 20.00'de başlaması planlanıyor. 

Amerikan eğlence şirketi Cineverse, Terrifier 3'e 5 milyon dolardan az yatırım yaptı ve bunun 1 milyon dolardan azı pazarlama için kullanıldı. 

Korku filmi yalnızca podcast'ler ve Bloody Disgusting üzerinden pazarlandı. Buna rağmen daha şimdiden perşembe ve cuma günkü gösterimler için biletler tükendi.

Damien Leone'nin yazıp yönettiği korku filmi, Noel arifesinde huzur içinde uykuya dalan Miles County'nin masum sakinlerine dehşeti yaşatmaya hazırlanan Palyaço Art'ı merkeze alıyor. 

David Howard Thornton, seride Palyaço Art'ı canlandırıyor ve Lauren LaVera da başrolde ona eşlik ediyor. 

Eleştirmenler beğendi

Sinema yazarları, Terrifier 3'ten övgüyle bahsediyor. Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'daki 43 yoruma göre filmin puanı 100 üzerinden 79.

Yönetmen Leone, yakın tarihli bir röportajında çocukları filme ve Art'ın ateş hattına dahil etme konusunda herhangi bir çekincesi olup olmadığı sorusuna "Yazdığım her şey karaktere sadık ve organik olmalı" diye yanıt vermişti.

Yine de sınırlarını bildiğini söyleyen yönetmen, sık sık kendisine çok ileri gitmemesini hatırlatması gerektiğini de itiraf ediyor: 

Bu gerçekten heyecan verici bir meydan okuma haline geliyor. Bu tabu konularla uğraşıp seyirciyi hâlâ koltuklarında tutabilir miyim? Göreceğiz.


Independent Türkçe, Deadline, GamesRadar

DAHA FAZLA HABER OKU