Eski İtalya lideri Berlusconi'nin çocukları, iktidar için fırsat kolluyor

"Berlusconiler, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin zayıf anını yakalamak istiyor"

Meloni, 2008-2011'de Berlusconi hükümetinde Gençlik Bakanı görevindeydi (Reuters)

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin çocukları, babalarının kurduğu Forza Italia (Haydi İtalya -FI) partisini yeniden iktidara getirmek istiyor.

Amerikan medya kuruluşu Bloomberg, Berlusconi'nin en büyük kızı Marina Berlusconi ve en büyük oğlu Pier Silvio Berlusconi'nin, FI'yı yeniden iktidara taşımak için temmuzdan beri plan yaptığını yazıyor.

Haberde, Pier ve Marina'nın, Berlusconi'nin sağ kolu olarak bilinen İtalyan siyasetçi Giovanni Letta ve İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'yle buluşup farklı senaryolar üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 58 yaşındaki Marina, Berlusconi ailesinin holding şirketi Fininvest SpA'yı yönetirken, 55 yaşındaki kardeşi Pier Silvio ise daha önce Mediaset olarak bilinen MediaForEurope medya şirketinin başında. 

Geçen yıl 86 yaşında vefat eden Berlusconi, İtalya'nın II. Dünya Savaşı sonrası dönemde en uzun süre görev yapan başbakanı olmuştu. 1994'te Haydi İtalya'yı kuran Berlusconi, 4 seçim kazanarak 1994-2011'de başbakanlık görevini yürütmüştü. 89 yaşındaki Letta, Berlusconi'ye bu dönemlerde danışmanlık yapmıştı. 71 yaşındaki Tajani de Berlusconi'nin ölümünün ardından Haydi İtalya'nın başına geçmişti.

FI, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin genel başkanlığını yaptığı İtalya'nın Kardeşleri'nin (Fdl) koalisyon ortağı. 

Bloomberg, Marina ve Pier'in Haydi İtalya'yı güçlendirerek Meloni'nin partisine meydan okuyacak konuma taşımayı hedeflediğini yazıyor. 
 


Kimliklerinin paylaşılmasını istemeyen kaynaklara dayandırılan haberde, Berlusconi kardeşlerin, Dışişleri Bakanı Tajani'yle Milan'da düzenli olarak buluştuğu belirtiliyor. 

Bu görüşmelerde Haydi İtalya'nın yaşlanan parti saflarını gençleştirme, İtalya'nın kuzeyindeki zenginlerin gücünü artırma, Meloni'nin muhafazakar politikalarına karşı LGBT dahil sivil haklara alan tanıyan muhalif bir siyasi çizgi oluşturma gibi planlar üzerine çalışıldığı savunuluyor. 

Roma'daki Luiss Guido Carli Üniversitesi'nden Giovanni Orsina, şu yorumları paylaşıyor:

Berlusconiler kendilerini hazırlıyor. Meloni kriz moduna girer ve bir güç boşluğu ortaya çıkarsa, onlardan birinin sahaya indiğini bile görebiliriz.


Independent Türkçe, Bloomberg, RT

DAHA FAZLA HABER OKU