Kremlin'den P. Diddy davası yorumu: "Beyaz Saray her şeyi biliyordu"

"Yeni Epstein vakasına dönüşmesin"

Harlem doğumlu rapçi Sean Combs, albümleriyle üç kez Grammy Ödülü aldı (Reuters)

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Amerikalı rapçi Sean Combs hakkındaki davayı "devasa bir skandal" diye yorumladı. 

"Puff Daddy" diye de bilinen Combs hakkında seks ticareti, şantaj ve fuhuş ağı kurma suçlamalarıyla yürütülen dava dünya gündeminden düşmüyor.

Zaharova, Rus devletine bağlı medya kuruluşu RT'de dün yayımlanan söyleşisinde, "ABD'nin her şeyde Kremlin'in parmağını aramak yerine önce kendi iç sorunlarını çözmesi gerektiğini" söyledi. 

Rapçinin kurduğu seks ticareti çetesini "gösteri dünyasından, siyasetten ve hükümetten isimleri bir araya getiren bir mafya yapısı" diye niteleyen Zaharova, P. Diddy'nin fuhuş ağının uzun süre çeşitli baskılar nedeniyle açığa çıkarılamadığını savunarak şu yorumları paylaştı: 

Polisin, FBI'ın ve Beyaz Saray'ın bunu bilmemesi imkansız. Herkes biliyordu. Bazıları korkuyordu, bazılarıysa bu bilgiyi doğru an için saklıyordu.

Rus diplomat, Washington'ın basındaki incelemeleri engellememesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti: 

ABD yönetiminin gerçek ve geleneksel bir gazeteciliğe ihtiyacı var. Böyle bir gazetecilik toplumun bağışıklık sistemi gibi işlev görmeli, bu karmaşayı ifşa etmeli, ortamı daha sağlıklı hale getirmeli ve insanlar can güvenliğinden endişelendiği için korkuyla gizlenen bilgileri gün ışığına çıkarmalı.

48 yaşındaki sözcü, ABD'ye "küresel meseleleri bir süreliğine kenara bırakıp bu sorunla ilgilenme" çağrısı yaparak, P. Diddy hakkındaki hukuki sürecin şeffaf şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

"Bu başka bir Jeffrey Epstein vakasına dönüşmemeli" diyen diplomat, Washington'ın kamuoyuna güven vermesinin önemine dikkat çekerek, "Lafı dolandırmasınlar, meseleyi çözmeye odaklandıklarını göstersinler" ifadelerini kullandı. 

P. Diddy davası

54 yaşındaki Sean Combs'un New York'taki "Combs Enterprise" adlı şirketinin en az 2008'den beri bir suç örgütü olarak faaliyet gösterdiği, Puff Daddy'nin kadınları "romantik ilişki kurma bahanesiyle" kandırdığı iddia ediliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca Combs'un, mağdurları "itaatkar ve uyumlu" kılmak için onlara uyuşturucu verdiği de savunuluyor. Şarkıcı hakkında hazırlanan iddianamede, bu kişilerin "ucubelik" (freak off) diye adlandırılan bazı seks performanslarına zorlandığı ileri sürülüyor.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Combs, 16 Eylül'de tutuklanmış ve kefaletle serbest bırakılma talepleri onaylanmamıştı. 

Amerikalı rapçinin New York Belediye Başkanı Eric Adams, Justin Bieber, Leonardo DiCaprio ve Paris Hilton gibi birçok ünlü isimle bağı bulunuyor. Amerikan medyası, 120 kişi tarafından cinsel istismarla suçlanan P. Diddy hakkındaki hukuki süreci "yeni Epstein vakası" diye nitelemişti.

ABD'de en küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altı onlarca kız çocuğuna yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmaktan tutuklanan yatırım fonu yöneticisi Epstein, Manhattan'daki Metropolitan Hapishanesi'nin hücresinde 2019'da intihar etmişti.


Independent Türkçe, RT, Fakti, AP

DAHA FAZLA HABER OKU