Tartışmalı gerçek suç dizisinin yıldızı, meşhur katile "saygılarını" sundu

"Tüm yargılarımızı dışarıda tutup içeriğin merak uyandıran yönüne odaklanalım"

Javier Bardem, Canavarlar'da (Netflix)

Javier Bardem, yeni Netflix dizisi Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi'nde (Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story) olduğu gibi hassas konuları işleyen projelerde rol alan oyuncuların takip etmesi gereken "etik sınır" hakkında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ryan Murphy ve Ian Brennan'ın yarattığı, ilk sezonunda "Milwaukee Yamyamı" Jeffrey Dahmer'ın suçlarını işleyen gerçek suç dizisi, tartışmaların odağında yer alıyor.

19 Eylül'de Netflix'te yayına giren ve Erik Menendez'in "dürüst olmayan bir tasvir" diye nitelediği yeni sezon, Lyle ve Erik Menendez'in suçlarını konu alıyor.

Menendez kardeşler, ebeveynleri José ve Kitty'yi 1989'da öldürmekten hüküm giymişti. Kardeşler, Mart 1990'da evlerinin önünde birinci dereceden cinayet ve cinayet işlemek için komplo kurmaktan tutuklanmış, 1996'da müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. 2024'teyse kardeşlerin serbest bırakılmasıyla sonuçlanabilecek yeni kanıtlar ortaya çıktı.

Netflix dizisinde kardeşlerin babası Jose'yi canlandıran Bardem, Sky News'la röportajında Erik Menendez'e ve dizideki temsilini "sevip sevmediğini" ifade etme hakkına "saygı" duyduğunu belirtti.

İspanyol yıldız, "Bununla birlikte, bu derece hassas dizilerde bir karakter canlandırırken gözetmek gereken etik sınır, tüm yargıları dışarıda tutup içeriğin merak uyandıran yönüne odaklanmak" dedi.  

Bardem "Yalnızca işini yap ve yaratıcıların bunu insanlara herhangi bir yorum olmadan sunacağına tamamen güven" diye ekledi.

Bu durum daha çok dizideki farklı insanların farklı vizyonlarına ve bakış açılarına bağlı ve her şey hâlâ yoruma açık. Bir oyuncu olarak buna açık fikirli bir şekilde bakmak gerekiyor.

Erik Menendez'in eşi Tammi Menendez, 24 aile üyesiyle birlikte, Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi'ndeki "tiksindirici" hikaye anlatıcılığını eleştiren ortak bir açıklama yayımlamıştı.
 

Javier Bardem

Javier Bardem ve José Menendez (Netflix/CBS News)


Açıklamada "Biz Erik ve Lyle Menendez'in geniş ailesinin neredeyse tamamıyız. 24 kişiyiz ve bugün dünyanın Erik ve Lyle'ı desteklediğimizi bilmesini istiyoruz" yazıyordu.

Bireysel ve kolektif olarak, 35 yıldır hapiste tutulan kardeşlerin serbest bırakılması için dua ediyoruz. Onları tanıyoruz, seviyoruz ve evde bizimle olmalarını istiyoruz.

Ryan Murphy'nin Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi, fobik, iğrenç, anakronistik, bölümlere ayrılmış bir kabus ve yalnızca hatalı bilgilerle ve açık yanlışlarla dolu olmakla kalmayıp yakın zamanda ortaya çıkan temize çıkarıcı gelişmeleri de göz ardı ediyor.

Ailemiz bu grotesk, şoke edici drama tarafından mağdur edildi.

Murphy, davayı araştırmaya yıllarını verdiğini iddia ediyor fakat nihayetinde bize yönelik iftiralarını meşrulaştırmak için söyledikleri çürütülmüş, savcılık yanlısı sahtekar Dominick Dunne'a başvurarak bizimle asla konuşmadı.

Yeğenlerimiz ve kuzenlerimiz olan Erik'le Lyle'a "hikaye anlatıcılığı" kisvesi altında yapılan itibar suikastı tiksindirici.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU