"Çarpık ve Müstehcen" Trump heykeli, yeniden ortaya çıktı

Sanatçı, heykelin ülkeyi dolaşacağını söylüyor

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a benzeyen 13 metre uzunluğundaki çıplak heykel, Las Vegas'ın kuzeyinde Interstate 15 yakınlarında çitlerle çevrili bir alanda sergileniyor (AFP)

Donald Trump'ın 13 metrelik çıplak heykelinin, geçen hafta Las Vegas yakınlarındaki bir otoyoldan kaybolduktan sonra Arizona'daki bir marihuana dispanserinin arkasında yeniden ortaya çıktığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Heykel özel mülk üzerinde. Arazinin ana sahibi Tom Yarak, Axios'a bu eylemi siyasi bir duruş sergilemek için değil, ticari bir anlaşma çerçevesinde kabul ettiğini söyledi.

Yarak, basın kuruluşuna "Ben İsviçre gibiyim dostum" dedi.

"Çarpık ve Müstehcen" diye adlandırılan 2,7 tonluk heykel, ilk kez eylül sonlarında Interstate 15'in üzerinde yükselirken görüntülenmişti. 

Özel mülkte sergilenmesine rağmen yerel yetkililer eserin kaldırılmasını istemişti.
 

Trump heykeli
Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a benzeyen 13 metre uzunluğundaki çıplak heykel, Las Vegas'ın kuzeyinde Interstate 15 yakınlarında çitlerle çevrili bir alanda sergileniyor (AFP)


Cumhuriyetçi Parti'nin Nevada'daki kolu, bu eylemi kınayarak "içler acısı" diye nitelemiş ve "anlamlı bir diyalogdansa şoka uğratma" amacıyla tasarlandığını söylemişti.

Parti, yaptığı açıklamada "Başkan Trump ve Cumhuriyetçiler enflasyonu düşürmek, sınırlarımızı güvence altına almak, iş imkanları yaratmak ve tüm Amerikalılar için daha parlak bir gelecek sağlamak gibi önemli sonuçlar elde etmekle ilgileniyor" demişti.

Öte yandan Demokratlar, özellikle de Kamala Harris, anlamdan ziyade şok unsuruna öncelik veriyor. Başkan Trump, bu yarışta Nevada'daki meslek sahibi erkek ve kadınların haklarını savunan tek aday.

Bu kukla girişiminde rol alanlar, halihazırda isimlerini saklı tutsa da The Wrap'e eserin "şeffaflık, kırılganlık ve siyasi figürlerin kamusal kişilikleri üzerine cesur bir ifade" olmayı, "siyasette şeffaflığa veya şeffaflık eksikliğine dair tartışmalara ilham vermeyi, görenleri siyasi etki üzerine eleştirel bir şekilde düşünmeye teşvik etmeyi" amaçladığını anlatmıştı.
 

Clark County'nin Las Vegas'ın dışına yerleştirilen Donald Trump heykeline ilişkin açıklaması.
"Sosyal medyada paylaşılan bilgiler doğru değil. Clark County, Trump'ın heykeline izin vermedi ve heykel özel mülkte sergilendi. Varlığından haberdar olduktan sonra Komisyon Üyesi Kirkpatrick, mülk sahibiyle iletişime geçti ve heykelin kaldırılmasını istedi. Bundan kısa süre sonra heykel kaldırıldı."


Serginin organizatörleri, Çarpık ve Müstehcen'i ülkenin farklı yerlerine turneye çıkarmayı planladıklarını da söylemişti.

Hem Nevada hem Arizona, 2024 seçimleri için önemli salıncak eyaletler olarak görülüyor.

The Independent'ın anket takibine göre Kamala Harris, Donald Trump'ın yaklaşık yüzde 3 puan önünde.

Bu üstünlük, salıncak eyaletlere de yansıyor ve Harris, Arizona'da 3 puanla, Nevada'da 7 puanla Trump'ın önünde yer alıyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU