CIA Çin, İran ve Kuzey Kore'den eleman toplamaya çalışıyor

CIA'in Virginia'daki ana binası / Fotoğraf: Reuters

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) bugün Çin, İran ve Kuzey Kore'den muhbir devşirmek üzere yeni bir çalışma başlatarak, Rus vatandaşlarını devşirmeye yönelik başarılı olduğunu söylediği çabalarına bir yenisini daha ekledi.

Teşkilatın bir sözcüsü yaptığı açıklamada, Ajans, X, Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn ve Dark Web hesaplarında kendisiyle nasıl güvenli bir şekilde iletişim kurulacağına dair Mandarin Çincesi, Farsça ve Korece talimatlar yayınladığını duyurdu.

Sözcü şunları belirtti: “Bu konudaki çabalarımız Rusya'da başarılı oldu ve diğer otoriter rejimlerdeki bireylerin de iş için açık olduğumuzdan haberdar olmalarını sağlamak istiyoruz” diyerek ajansın artan devlet baskısına ve küresel gözetime uyum sağladığını ifade etti

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

YouTube'daki bir Mandarin videosunda, kişilere sanal özel ağlar veya güvenilir Tor şifreli ağı kullanarak resmî web sitesi aracılığıyla CIA ile iletişime geçmelerini tavsiye eden yazılı talimatlar yer alıyordu.

Ajans, “Güvenliğiniz ve emniyetiniz bizim için her şeyden önce gelir” ifadelerini kullandı.

Kurum, kişilerden gerçek kimlikleriyle ilgisi olmayan isim, konum ve iletişim bilgilerinin yanı sıra ajansın ilgisini çekebilecek bilgileri de istedi, ancak yanıtların garanti olmadığı, zaman alabileceği uyarısında bulundu.

Çin'in Rusya ve İran ile iş birliğini genişletmesi ve bölgedeki askeri kabiliyetlerini arttırması nedeniyle CIA'in istihbarat talebi artıyor.

Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore, ABD istihbarat camiası tarafından "zor hedefler" olarak biliniyor çünkü bunlar hükümetlerine nüfuz edilmesi zor ülkeler.

Washington ayrıca İran'ın İsrail'le çatışması, Tahran'ın nükleer programı, Rusya'yla artan bağları ve silahlı vekillere verdiği destek nedeniyle de zorluklarla karşı karşıya.

Washington'daki Rusya ve Çin büyükelçilikleri ile İran'ın Birleşmiş Milletler misyonu henüz yorum taleplerine yanıt vermedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU