Tüyler ürperten gotik korkuya geri sayım: İlk kez görüldü

"Korkutucu ve tehditkar"

Korku meraklılarının heyecanla beklediği yeni Nosferatu uyarlamasından tüyler ürpertici bir fragman paylaşıldı.

Robert Eggers'ın yönettiği korku filminde Bill Skarsgård, genç bir kadına aşık olan korkunç vampir Kont Orlok'u canlandırıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayımlanan son fragman Lily-Rose Depp'in canlandırdığı Ellen Hutter'ın çaresizce "Bana gel" demesiyle başlıyor. Ardından izleyiciler keskin bir geçişle Kont Orlok'un gözlerini görüyor.

Fragmanın devamında Ellen, tecrübeli aktör Willem Dafoe'nun canlandırdığı Profesör Albin Eberhart Von Franz'a, Nicholas Hoult'un oynadığı Thomas Hutter'la evlendiği gün vampirle karşılaşmasıyla ilgili karanlık bir sırrı anlatıyor. 

Fragmanın son karelerindeyse Kont Orlok'un silüeti görülüyor. 

Eggers, 102 yıllık Nosferatu'yu yeniden yorumluyor

2015 yapımı Cadı (The Witch) ve 2019 yapımı Deniz Feneri'yle (The Lighthouse) tanınan Eggers, Alman sinemacı Friedrich Wilhelm Murnau'nun 1922'de çektiği Nosferatu'yu yeniden yorumluyor. 

Filmin geniş oyuncu kadrosunda ayrıca, adı sık sık James Bond'la yan yana anılan Aaron Taylor-Johnson ve popüler dizi The Crown'un 28 yaşındaki yıldızı Emma Corrin yer alıyor. 

Sinemaseverler daha önce Nosferatu'dan kısa tanıtım videoları izlemişti. Bu, Eggers imzalı gotik filmin ilk tam fragmanı. İlk tanıtımda Skarsgård'ın canlandırdığı vampirin yüzü hiç görülmemişti.

Bu durum filmin pazarlamasında önemli bir unsur oldu ve iki bölümden oluşan O'nun (IT) yıldızının, rolü için ne kadar dehşet verici bir dönüşüm geçirdiğine dair pek çok haber yapıldı. 

"O, Bill değil"

Geçen günlerde Nosferatu hakkında konuşan 34 yaşındaki Hoult, Skarsgård'ın performansıyla ilgili bilgi vermişti.

IndieWire'a konuşan aktör, "Korkunç, o Bill değil" diyerek eklemişti: 

Endişe verici olan da bu. Bill'den geriye hiçbir şeyin kalmadığı, gerçekten dönüştürücü bir performans sergiliyor. Bu korkutucu ve tehditkar. Sesi, makyajı, gerçekten harika bir karakter ve onunla çok güzel bir karakter çalışması yaptı.

Nosferatu, Türkiye'de 3 Ocak 2025'te gösterime girecek.


Independent Türkçe, GamesRadar, Deadline, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU