Angelina Jolie, Haluk Bilginer'le oynadığı yeni filmi anlattı

11 Aralık'ta Netflix'te yayına girecek

Maria, dünya prömiyerini 29 Ağustos'ta İtalya'nın prestijli sinema etkinliği Venedik Film Festivali kapsamında Sala Grande Tiyatrosu'nda yaptı (Netflix)

Angelina Jolie, Pablo Larraín'in son biyografik filmi Maria'da, 53 yaşında kalp krizinden ölen ABD doğumlu Yunan opera ikonu Maria Callas rolünde izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Netflix, prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapan ve 8 dakika boyunca ayakta alkışlanarak ödül yarışına giren yapımın ilk fragmanını da geçen günlerde yayımladı.
 


Merakla beklenen filmde, tüm zamanların en büyük sopranosu kabul edilen Callas'a hayat veren 49 yaşındaki Jolie, böyle rollerin oyunculara "hayatta bir kez" geleceğini söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akademi ödüllü oyuncu, Deadline'a yaptığı açıklamada 16 Eylül 1977'de Paris'teki evinde kalp krizinden ölen Callas'ın en sevilen 6 aryasını öğrenmek için harcadığı 7 aya atıfta bulunarak, "Kesinlikle en zor kısmı buydu" diyor.

Peaky Blinders'ın yaratıcısı Steven Knight'ın senaryosunu kaleme aldığı film, Callas'ın sanatının zirvesine bir daha ulaşamayacağını fark edişini ve gemicilik kralı Aristotle Onassis'le yaşadığı trajik aşkı konu alıyor.

Jolie, Larraín'le çalışmayı çok uzun zamandır istediğini söyleyerek ekliyor: 

Bu tür bir iş benden çok sık istenmiyor. Benden istense de bu tür bir senaryo ve bu yönetmenle pek sık olmaz, o yüzden böyle şeyler hayatta bir kez olur.

Filmdeki deneyimine de değinen Jolie, gerçekten hayran olduğu birini canlandırmanın hayal edebileceği her şeyin ötesine geçtiğini söylüyor.

Duygusal anlamda benim için bir hediyeydi.

Bu rolün kendisini "başka bir insan yaptığını" aktaran aktris, "Bir parçamın iyileşmesini sağladı" diye de ekliyor.

Maria'nın Jolie'yi 15 yıl sonra ilk kez En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar yarışına sokacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Amerikalı aktris, 2009'da yönetmen koltuğunda Clint Eastwood'un oturduğu Sahtekar'daki (Changeling) performansıyla Oscar'a aday gösterilmiş ve 2000'de Aklım Karıştı'daki (Girl, Interrupted) rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü'nü evine götürmüştü.

Şilili sinemacı Larraín, daha önce Kont (El Conde), Jackie, Spencer ve Neruda gibi filmlere imza atmıştı.

Usta oyuncu Haluk Bilginer'in de rol aldığı biyografik film, 11 Aralık'ta yayın platformunda izleyiciyle buluşacak.


Independent Türkçe, Deadline, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU