Hastayım deyip Türkiye'ye tatile gelen Britanyalı polis suçüstü yakalandı

Hasta memurun ülkede bulunmadığına dair kanıtlar ortaya çıkınca şüpheler arttı

(Unsplash)

Tatil için Türkiye'ye uçtuğu gün patronuna görev yapamayacak kadar hasta olduğu yalanını söyleyen polis memuru Birleşik Krallık'a (BK) döndüğünde suçüstü yakalandı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis Davranışı Bağımsız Ofisi (The Independent Office for Police Conduct, IOPC), Leicestershire Polisi'nden Raja Khan'ın, sözümona hastalığına dair şüphelerin artması üzerine Londra Stansted Havalimanı'nda uçaktan indiği sırada polis tarafından karşılandığını söyledi.

Eski polis memuru ilk olarak geçen yıl ekimde, bir sonraki görev planlamasından iki gün önce dinlenme günündeyken bölüm müdürüne kendini hasta hissettiğini söylemiş. Ancak aynı akşam İstanbul'a uçmuş.

Çarşamba günü yapılan IOPC disiplin duruşmasında, patronunun vardiya günü kendisiyle yeniden iletişime geçtiği, Khan'ın ise çalışamayacak kadar hasta olduğu yazan bir mesaj attığı söylendi.

Daha sonra kendisinden bir hastalık formu doldurması istenmiş ve bu form, BK'deki üçüncü bir şahıs tarafından polis memurunun e-posta adresi kullanılarak doldurulmuş.
 

Türkiye

Polis memuru, bölüm müdürüne hasta olduğunu söylediği gün Türkiye'ye uçmuş (Unsplash)


Duruşmada, Khan'ın daha sonra Stansted'e döndüğünde polis tarafından karşılandığı belirtildi. Khan gözaltına alındıktan sonra cezai kovuşturma yapılmamasına karar verildi.

Şubatta polis teşkilatından istifa etmesinin ardından, kurul Khan'ın halen görevde olsaydı görevden alınacağına hükmetti.

Kendisinin, Britanya polis personelinin profesyonel davranış standartlarını ihlal ettiğine karar verildi. Bu standartlar, görevdeki memurların "dürüst olmasını, doğrulukla hareket etmesini ve konumlarından ödün vermemesini ve kötüye kullanmamasını" gerektiriyor.

Leicestershire Emniyet Müdürü Rob Nixon şunları söyledi:

Bu ağır suiistimal polis teşkilatının standartlarını ve itibarını ciddi şekilde zedelemektedir.

Eski polis memuru Khan kasıtlı olarak teşkilatı ve meslektaşlarını yanlış yönlendirmiş ve ayrıca polis sistemlerindeki bilgilerin güvenliğini tehlikeye atmıştır.

IOPC Operasyon Direktörü Steve Noonan şunları ekledi:

[Polis memuru Khan] işe gelmeme hakkında dürüst davranmadı ve yetkisiz bir kişinin polis dizüstü bilgisayarına erişmesine izin vererek bunu daha da kötüleştirdi.

Bu tür davranışların polislikte yeri yok ve kendisi artık kara listeye alınarak gelecekte polis teşkilatında çalışması engellenecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU