Katil kardeşler, tüyler ürperten Netflix belgeselinde korkunç cinayetleri anlatıyor

7 Ekim'de izleyiciyle buluşacak

Erik ve Lyle Menendez şu anda Kaliforniya'nın San Diego kentinde cezalarını çekiyor. Şartlı tahliye ihtimalleri ise bulunmuyor (Netflix)

Erik ve Lyle Menendez, gösterime girer girmez yayın platformunu kasıp kavuran gerçek suç dizisi Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi (Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story) dışında bir yapıma daha konu oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son zamanlarda gerçek suç dizilerinin popüler olduğu Netflix, Menendez Kardeşler'i konu alan bir belgeseli yayına sokmaya hazırlanıyor.

Ryan Murphy'nin dizisi Canavarlar'dan kısa süre sonra gösterime girecek olan belgesel, 7 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.

Menendez Kardeşler (The Menendez Brothers) adlı yapımın yönetmenliğini, Carmel: Maria Marta'yı Kim Öldürdü? (Carmel: Who Killed Maria Marta?) adlı 4 bölümlük belgeseli de çeken Alejandro Hartmann üstleniyor.

Hartmann'ın belgeseli meşhur davaya "başka bir bakış açısı" sunmayı amaçlıyor. 

"Anlatılmayan çok şey var"

Erik ve Lyle Menendez, belgeselin fragmanında onlarca yıl sonra ilk kez basınla konuşuyor. Lyle, hapishanede verdiği röportajda "Herkes anne babamızı neden öldürdüğümüzü soruyor" diyerek ekliyor: 

Belki şimdi insanlar gerçeği anlayabilir.



Erik, "O gece olanlar çok iyi biliniyor ama anlatılmayan çok şey var" diye devam ediyor: 

Hayatlarımızla ilgili hikayeyi anlatanlar biz değildik. İki çocuk para için bu suçu işlemez.

Belgeselin Netflix tarafından yayınlanan resmi sinopsisi şöyle: 

Lyle ve Erik Menendez 1996'da, 20. yüzyılın sonlarının en ünlü ceza davalarından birinde, ebeveynlerinin cinayetlerinden hüküm giydi. İki kardeş, 30 yıl sonra ilk kez ve kendi sözleriyle, ülkeyi şoke eden davayı yeniden ele alıyor. Arjantinli ünlü yönetmen Alejandro Hartmann, Lyle ve Erik, davaya müdahil olan avukatlar, davayı haberleştiren gazeteciler, jüri üyeleri, aile ve diğer gözlemcilerle yaptığı kapsamlı röportajlarla, davaya yeni bir bakış açısı getiriyor.


Independent Türkçe, IndieWire, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU