Bernardo Silva, Arsenal'la dalga geçti

Etihad'da 2-2 biten maçtan sonra duygular yoğundu

Manchester City'li Bernardo Silva, Arsenal'lı Gabriel'e hareket yaptı (AP)

Manchester City'li Bernardo Silva, pazar günü Premier Lig'de oynanan ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan hararetli maçta rakip Arsenal oyuncularıyla kupasızlıkları nedeniyle alay etti ve Topçular'ın (Adı "tophane/cephanelik" anlamına gelen Arsenal'in göğüs armasında da bir top arabası yer alır. Bu yüzden lakabı Gunners yani Topçulardır -ed.n.) taktiklerini hedef aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arsenal'ı "centilmenlik dışı hareketlerle" suçlayan Silva, Leandro Trossard'ın devre arasının hemen öncesinde oyundan atılmasının ardından 10 kişi kalan Mikel Arteta'nın takımının zamana oynadığını söyledi. City, 98. dakikada John Stones'la skoru eşitlemişti.

Daha sonra iki takım orta sahada çarpışırken Silva baş ve işaret parmağıyla "0" işareti oluşturup savunma oyuncusu Gabriel'e göstererek Arsenal'ın kupasızlığıyla alay eder gibi göründü.

Maç sonrası röportajda Silva, Manchester City'nin Arsenal'la rekabetiyle Jurgen Klopp'un Liverpool'uyla  rekabeti arasındaki farkın kupalardan kaynaklandığını ve Topçular'ın henüz kupa kazanamadığını söyledi.

Belki de Liverpool'un Premier Lig kazanmış olması, Arsenal'in kazanmamış olmasındandır. Liverpool bir Şampiyonlar Ligi kazandı, Arsenal kazanamadı.

Liverpool bizimle karşılaştığında maçı kazanmak için için her zaman başa baş mücadele etti, bu açıdan bakıldığında Arsenal'a karşı oynadığımız maçlar Liverpool'a karşı oynadığımız maçlar gibi değil. Yani evet, belki de bu farklı bir rekabet.

Silva ayrıca Arsenal'ın taktiklerini eleştirdi ve geçen sezonun şampiyonluk rakiplerinin karşılaşmasında futbol oynamaya çalışan sadece "bir takım" olduğunu söyledi. City'nin aldığı beraberlik, sezonun 5 maçının ardından iki puanlık farkı korumasını sağladı.

Sadece bir takım futbol oynamaya gelmişti.

Diğeriyse ne yazık ki hakem tarafından izin verilen ve yapılabilecek olanın sınırlarında oynamaya geldi.

Her şey daha ilk saniyede başladı. İlk pozisyonda ne olacağını anladık. Bir oyuncumuz [Rodri] 10 dakika içinde iki kez yere indirildikten sonra sakatlandı. Hakem kaptanımızı çağırdıktan sonra pozisyonuna geçmesine izin vermeyince bir gol yedik.

İkinci gol zaten onların kalecimize her zamanki gibi bloklamasıydı ve hakem buna izin verdi. Ardından hakem zaman kaybettiren bir dizi olaya izin verdi. Beni en çok rahatsız eden şey, her sezon başında FA'yle bir sürü toplantı yapmak.

Bize bu tür durumları kontrol edeceklerini ve onları durduracaklarını söylüyorlar ama sonuçta hiçbir değeri yok. Çok şey söylüyorlar ama hiçbir şey olmuyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU