Donald Trump'ı oynayan aktörden şaşırtan açıklama

"Enstrüman çalmak gibi"

The Apprentice, 77. Cannes Film Festivali'nin en çok beklenen filmlerinden biriydi (Nordisk Film)

Sebastian Stan, Ali Abbasi'nin yönettiği ve 11 Ekim'de ABD sinemalarında gösterime girecek yeni filmi The Apprentice için Donald Trump rolüne nasıl büründüğünü anlattı.

Altın Küre adayı aktör, konuk olduğu Today Show'da şimdiye kadarki en tartışmalı rolüyle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

"Uyumadım"

"Bu bir Marvel filmi" diye espri yapan oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Siz uykuya dalmaya çalışıyorsunuz, bense uyumadım. Çok fazla araştırma, çok fazla görüntü ve belgesel var. Trump'ın bugün gördüğümüz hale gelişi epey iyi belgelenmiş durumda. Bana göre bu bir enstrüman çalmak gibi. Piyanonun başına oturursunuz, pratik yaparak daha iyi hale gelirsiniz ve sonunda bunu uykunuzda bile yapabilirsiniz.

Senaryosunu Gabe Sherman'ın yazdığı The Apprentice, Donald Trump'ın 1980'lerin Amerika'sında, sağcı avukat Roy Cohn'un etkisi altında güç kazanmasını konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde, Disney+ dizisi The Falcon and the Winter Soldier'ın 42 yaşındaki yıldızı Stan, genç Trump'ı canlandırırken Succession'ın ödüllü oyuncusu Jeremy Strong, Roy Cohn rolünde.

Dramada Ivana Trump'ı Borat 2'nin yıldızı Maria Bakalova canlandırırken, eski başkanın babası Fred Trump Sr. rolünde de Martin Donavan yer alıyor.

Dava tehdidi

The Apprentice, 2022 yapımı Kutsal Örümcek'le (Holy Spider) pek çok ödül kazanan İran asıllı Danimarkalı yönetmen Abbasi imzasını taşıyor.

Filmin adıysa Trump'ın bir dizi ticari başarısızlık ve iflasın ardından kariyerini ve kamuoyundaki imajını yeniden canlandırmasını sağlayan NBC dizisine bir gönderme niteliği taşıyor.

Trump'ın kampanya ekibi filmi dava etmekle tehdit etse de Abbasi, filmi eski başkana izletmeyi ve onunla drama hakkında konuşmayı teklif etmişti. 43 yaşındaki yönetmen, "Bunun onun hoşlanmayacağı bir film olduğunu sanmıyorum" demişti.

The Apprentice, Türkiye'de ABD'den bir hafta sonra, 18 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.


Independent Türkçe, Deadline, Today Show

DAHA FAZLA HABER OKU