Conor McGregor'ın UFC'ye dönüşü için tarih verildi

McGregor haziranda Michael Chandler'la dövüşecekti ancak iki hafta öncesinde ayak parmağı kırılmıştı

Conor McGregor, bacağının kırıldığı Temmuz 2021'den beri ringe çıkmadı (AP)

Dana White'a göre Conor McGregor artık "2025'in başlarında" UFC'ye geri dönecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McGregor'ın haziranda Michael Chandler'la dövüşmesi planlanıyordu ancak İrlandalının iki hafta öncesinde ayak parmağını kırmasıyla bu maç süresiz olarak ertelenmişti.

Erteleme, McGregor'ın ringlerden uzak kaldığı sürenin üç yılı geçmesi anlamına geliyordu. Temmuz 2021'deki son maçı eski şampiyonun bacağının kırılmasıyla sonuçlanmıştı. Bu müsabakada McGregor, 6 ay önce "Notorious"u nakavt eden Dustin Poirier'la karşı karşıya gelmişti.

UFC'nin yaklaşan izleme başına ödemeli etkinlikleri için ana dövüşler duyurmaya devam etmesi ancak aralarında McGregor ve Chandler'ın adını vermemesi nedeniyle, yeniden düzenlenen maçın 2024'te gerçekleşme olasılığı giderek azalıyordu. 9 Eylül Pazartesi günü UFC Başkanı White, New York Post Sports'a şöyle konuştu:

Size şunu söyleyeyim, bu sene, 'Bu yıl dövüşeceğini sanmıyorum' diyen bendim.

Tüm konuşmaların ve diğer her şeyin ortasında, hatta [nisanaki UFC 300'ün ardından] basın toplantısında dövüşün ayarlanmasıyla [birlikte] bile...

Conor McGregor gelecek yıl, 2025'in başlarında dövüşecek. Çok fazla boş zamanı oldu. Açlığa gelince, çok zengin bir adam. Bunu öğreneceğiz.

Geri döndüğünde öğreneceğiz ama o kesinlikle UFC'yi tüm Avrupa'da ve dünyanın geri kalanında yükselten, sporun büyük süper yıldızlarından biri. Bizim için büyük bir yıldız ve harika bir ortak oldu.

36 yaşındaki McGregor'ın neredeyse 5 yıldır galibiyeti yok. Son galibiyetini Ocak 2020'de Donald Cerrone'u 40 saniyede durdurarak almıştı.

38 yaşındaki Chandler ise Poirier'a boyun eğdiği Kasım 2022'den beri dövüşmedi. 6 ay öncesinde Amerikalı sporcu, Tony Ferguson'ı çarpıcı bir ön tekmeyle nakavt ederek en son galibiyetini elde etmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU