95 puanlı yeni aksiyon, Netflix izleyicilerini hayran bıraktı

"10 üzerinden 10"

Filmin Nisan 2020'de ABD'nin Louisiana eyaletinde başlaması planlanan çekimleri, koronavirüs pandemisi nedeniyle 2021'e ertelenmişti (Netflix)

Netflix'in yeni aksiyonu Rebel Ridge, geçen ay yayımlanan fragmanının ardından filmi merakla bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmadı.

İzleyicilerin beklentilerini karşılam yı başaran Rebel Ridge, eleştirmenlerin de gönlünü kazandı. 58 sinema yazarının incelemesine göre film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 95 gibi kusursuza yakın bir puan almayı başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rebel Ridge, ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesini 2007'de Cinayet Partisi'yle (Murder Party) yapan Jeremy Saulnier'ın yeni filmi.

Neredeyse yönettiği her film ya da dizi, eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan sinemacı, Dehşet Odası (Green Room) ve İntikam (Blue Ruin) gibi yapımlara da imza atmıştı.

Başrollerinde Aaron Pierre, Don Johnson ve Anna Sophia Robb'un yer aldığı film, 6 Eylül'de yayın devinde gösterime girdi.

Netflix, aksiyonla gerilimi harmanlayan ve 16 yaşından küçükler için uygun olmadığı belirtilen filmin konusunu şöyle özetliyor:

Kuzeninin kefaleti için ödeyeceği bir çanta dolusu paraya yerel polis haksız şekilde el koyunca eski bir deniz piyadesi, küçük bir kasabadaki yolsuzlukla mücadele eder.

Pek çok sinemasever, Jeremy Saulnier'in son projesini övmek için sosyal medyaya akın etti. Bir izleyici "tam bir zafer" diye nitelendirdiği filmin "yalın bir aksiyon" olduğunu yazdı.

"Performansıyla yıldızlaşıyor"

Başka bir sinemasever Rebel Ridge'le ilgili şu ifadeleri kullandı:

Temposu itinayla ayarlanmış, berbat hukuk sistemimiz hakkında bir suç gerilimi. Don Johnson kötülükte ustalaşmış. AnnaSophia Robb çok başarılı. Aaron Pierre bir süper yıldız olmaya aday.

Pierre'in performansını öven bir başka kişiyse şu yorumu yaptı: 

Rebel Ridge'de Aaron Pierre, performansıyla yıldızlaşıyor. Jeremy Saulnier'in gergin yönetimi ve Don Johnson'ın harika şekilde canlandırdığı kötü adam, bu filmi izlemeye değer kılıyor.

Başka bir izleyici ekledi:

Rebel Ridge'i izledim, 10 üzerinden 10... Başladığı andan itibaren böyle hissettim.

Bir X kullanıcısı da filmin sinema salonlarında olması gerektiğini savundu.

Rebel Ridge sinemalarda olmalıydı ama madem ki Netflix'te, izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.


Independent Türkçe, Mirror, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU