Şaşırtan pazarlama kampanyası: Meşhur serinin katili, arayana para gönderiyor

"Telefonlarınıza cevap vermeye hazır"

Terrifier serisi, korkunç cinayetleri ve başrol oyuncusu David Howard Thornton'ın rahatsız edici performansı sayesinde kendine sadık bir hayran kitlesi edindi (Cinedigm Entertainment Group)

İlk iki filmiyle sansasyon yaratan korku serisi Terrifier'ın üçüncü halkası için geri sayım sürüyor. Terrifier 3 ekibi, filmin tanıtım ve pazarlama kampanyası için alışılmadık bir yol izliyor.

Bloody Disgusting'in X'teki (Twitter) paylaşımına göre, hayranların filmin kötü adamı Palyaço Art'ı arayabilecekleri bir telefon hattı kuruldu.

"Art telefonlarınıza cevap vermeye hazır... Sizden haber almak için can atıyor" ifadelerinin yer aldığı paylaşımda Art'ın kameraya ürkütücü bir şekilde gülümsediği komik bir video da yer alıyor. Ancak Art telefonda konuşmuyor, sadece bir palyaço kornası çalıyor.
 


Art, serinin ilk iki filminde de konuşmamış, bunun yerine jest ve mimikler yaparak tüyler ürpertici yüz ifadeleri takınmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Telefon hattının tek tuhaf yanı bu değil. Hattı arayanlar daha sonra Art'ın, kullanıcıların telefon numaraları aracılığıyla para gönderip almasına olanak tanıyan mobil ödeme uygulaması Venmo üzerinden kendilerine bir sent gönderdiğini öğrendi. 

Serinin yaratıcısı Damien Leone tarafından yönetilen üçüncü filmde Art, Noel Baba kılığına girip Miles County'de katliam yapıyor.

Filmde Art rolünde David Howard Thornton izleyicilerin karşısına çıkarken ona Lauren LaVera, Samantha Scaffidi, Elliot Fullam, Chris Jericho, Daniel Roebuck ve Jason Patric eşlik ediyor.

Terrifier 3'ün 11 Ekim'de vizyona girmesi planlanıyor. Filmin Türkiye'deki vizyon tarihiyse 1 Kasım.

Sadece 250 bin dolara çekildi

Yalnızca 35 bin dolar bütçeyle çekilen ilk Terrifier, gösterime girdiği dönemde sinema salonundakilerin kusup fenalaşmasına neden olmuş ve 416 bin dolar kazanmıştı. 

Düşük bütçeli filmin devamıysa 6 yıl sonra 2022'de gelmişti. 250 bin dolara mal edilen Terrifier 2, 15 milyon dolardan fazla hasılat yapmayı başarmıştı.

Devam filmi hem eleştirel hem de ticari başarı yakalamıştı.


Independent Türkçe, GamesRadar, Bloody Disgusting

DAHA FAZLA HABER OKU