İsrail, seçkin Hamas bölüğünün komutanının ortadan kaldırıldığını duyurdu

Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus'ta İsrail saldırılarında yıkılan evlerin enkazı arasında yürüyen Filistinliler / Fotoğraf: Reuters

İsrail ordusu bugün yaptığı açıklamada, ordunun ve Genel Güvenlik Servisi'nin, 7 Ekim'de Netiv Haasara kasabasına düzenlenen saldırıyı yöneten seçkin Hamas bölüğünün komutanını ortadan kaldırdığını duyurdu.

İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, "X" platformunda yaptığı paylaşımda, “Savunma Kuvvetleri ve Genel Güvenlik Servisi'nin (Shin Bet) ortak operasyonunda, Gazze Bölümü ve Genel Güvenlik Servisi'nin yönetimindeki Hava Kuvvetleri savaş uçakları, Gazze Şehri'ndeki Al-Ahli Hastane bölgesi civarında faaliyet gösteren Hamas örgütü tarafından kullanılan bir yerleşkeye baskın düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü, baskında Al-Daraj ve Al-Tuffah Taburu'ndan sekiz Hamas mensubunun öldürüldüğünü, bunların arasında taburun seçkin bölüğünün komutanı ve 7 Ekim saldırısına katılan Hamas paraşüt planör sisteminin üyesi olan Ahmed Fevzi Nasır Muhammed Vadiya'nın da bulunduğunu belirtti.

Adraee açıklamasında, “Baskın sırasında mühendislik, keskin nişancılık ve anti-zırh füzeleri gibi askeri uzmanlık alanlarında çalışan ve 7 Ekim saldırısında Al- Katiba bölgesinde bulunan çitlerin havaya uçurulmasında kullanılan patlayıcıların tedarikinden sorumlu olan bir unsur ortadan kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıda 251 kişinin kaçırıldığı, bunların 97'sinin halen Gazze'de tutuklu olduğunu belirtmekte fayda var. Resmi verilere göre saldırıda İsrail tarafında çoğu sivil 1.205 kişi hayatını kaybetti.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bombalaması ve kara operasyonları en az 40.786 kişinin ölümüne neden oldu. Birleşmiş Milletler, ölenlerin çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu doğruluyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU